Реклама

RING ще излъчи на живо битката между двете звезди на световния кикбокс Рико Верховен (шампионът на Glory в тежка категория) и Бадр Хари - бившият шампион на К1.

Събитието на годината, което някои анализатори наричат „най-големият бой в историята на кикбокса" и дори „събитието на века”, започва на 10 декември в 23:00 ч., ще бъде достъпно и на Voyo. Мегасблъсъкът  ще се състои в Кьониг Пилзенер Арена, Оберхаузен, Германия, като билетите варират от 62 до малко над 1000 евро.

През април холандският "принц на кикбокса", както наричат Рико Верховен, отправи покана за дуел към мароканеца Бадр Хари по време на интервю за холандска телевизия. Половин час по-късно предизвикателството бе прието от Хари, макар и чрез пост в Туитър.

Рико Верховен е роден на 10 април 1989 г. в холандския град Берген ол Зоом и е Световен Glory шампион в тежка категория от 2013 г. досега. Шестгодишен влиза в залата по киокушин карате, трениран от баща си, а година по-късно започват уроците по кикбокс. Бил се е с едни от най-големите имена в бойните спортове. Побеждава дори своя кумир - Петер Аертс, от когото се е възхищавал като дете, гледайки мачовете му от К-1 в Япония. 

„Кой? Рико? Когато той се биеше с протектори и каска, аз вече бях голямо име в Япония, където играеха най-големите", казва Бадр Хари. Той е един от най-големите бойци за всички времена, победил Петър Аертс, Глауб Фейтоса, Руслан Караев, Стефан Леко, Алистър Овърийм, Семи Шийлт, Гьокхан Саки, Рей Сифо, Ерол Цимерман. Хари е известен с непредвидимите си действия, както на ринга, така и извън него. 

 

Тагове: ring събитие

Последни

Реклама