Реклама

Шест сестри се противопоставят на социалните предразсъдъци в нов сериал по bTV.  Премиерната за България продукция „Шест сестри“ започва на 25 януари и ще се излъчва всеки делничен ден в 15:00 ч.

Действието се развива през 1913-1917 г. в Мадрид, в епоха, в която жените са изцяло  зависими от мъжете. Сюжетът проследява историята на шест сестри с фамилно име Силва. Красиви, възпитани и елегантни, те водят безгрижен живот, докато едно събитие не променя живота им завинаги.

Ставайки жени от висшата класа, те без притеснение ръководят текстилната фабрика и бизнеса на баща си – дон Фернандо Силва, след внезапната му смърт, в едно общество, в което жените нямат право дори на глас.

Шестте дами са готови да променят средата, в която живеят. Те ще покажат, че светът на висшето общество е пълен с преструвки и затова  трябва да се борят заедно, за да продължат напред.

Вижте още кадри от сериала ТУК.

Авторите на сериала – Хема Нейра и Рамон Кампос споделят, че неслучайно са избрали 1913 година. „Това е преди Първата световна война, а по това време в Испания няма много големи конфликти. Решихме да изберем тази епоха, за да наблегнем на основната тема, която ни вълнуваше – дискриминацията на жената по онова време“, обяснява Рамон Кампос, който е и изпълнителен продуцент.

За героините

Адела е най-голямата сестра Силва. Тя е една от най-елегантните и уважавани жени в обществото. Взима важните решения за семейството. Останала вдовица много млада,  тя смята, че любовта никога повече няма да я навести.

Бланка е красива, любезна, елегантна, образована, възпитана млада жена, сгодена за банкера – Родолфо Лойгори, министър на външните работи, но влюбена в зет си – лекаря Кристобал Лойгори.

Диана е със силен характер. Тя наследява баща си начело на семейната фабрика Силва. Тя е предприемчива, уверена е, че жената в обществото е подценявана, и въпреки че не вярва, че ще се влюби, съдбата има различни планове за нея.

Франсиска пее тайно в един бар, но мечтата й е някой ден да пее пред избрана публика.

Селия мечтае да учи, да пътува и да пише. Тя открива, че изпитва силна любов към приятелката си Петра.

Елиса е най-малката сестра. Тя е незряла, раздразнителна и разглезена. Мечтае си да срещне мъж с добра позиция в обществото, с когото да създаде семейство.

 

Актьорите

Франсиска – Мария Кастро
Адела – Селия Фрейхейро
Бланка – Мариона Тена
Диана – Марта Ларалде
Селия – Кандела Серат
Елиса – Карла Диас
Салвадор Монтанер – Алекс Адровер
Кристобал – Алекс Гадеа
Родолфо – Фернандо Андина
Доня Долорес – Кити Манвер
Росалия – Вики Пеня
Мерседес – Ники Валкарсел
Бенхамин – Хоакин Климент
Петра – Карлота Олсина
Мигел – Алехандро Кано
Дон Луис – Кристобал Суарес