Реклама

Любимите комедийни образи на България претърпяват любопитни метаморфози в новия 12-и сезон на „Столичани в повече“ от петък, 2 март. Зрителите на bTV ще ги проследят всеки петък от 21 часа. През най-голяма трансформация преминава образът на Пламен Цеков. Парите и имуществата, които наследява от брат си Константин, загинал в края на 11-и сезон, са голямо изпитание за този иначе кротък, добродушен и скромен човек. Героят на Христо Гърбов се превръща в новия местен дерибей в Извор. И тъй като в селото няма много възможности за намиране на работа, бившите местни величия Рангел и Йордан и техните съпруги са принудени да се „наведат” пред Пацо.

Новата мутра на селото прилага успешно принципа „разделяй и владей“. Йордан Лютов (Кръстю Лафазона) и Гълъбина Чеканова (Албена Павлова) започват работа в кръчмата заедно. Не по-малко унизителна работа, при това в екип, се налага да вършат Рангел Чеканов (Любо Нейков) и Славка Лютова (Силвия Лулчева) – те стават бирниците на селото, а това води до нови конфликти между вечно враждуващите фамилии Чеканови и Лютови. Спас Лютов (Руслан Мъйнов) и завърналата се негова любима Йовка (Ева Тепавичарова) също влизат в капана на Пацо. По-голям късмет има Спас, който поне продължава да работи като лекар, докато Йовка събира пари от местната чешма. А политиката на Цеков да плаща еднакви ниски заплати на всичките си подопечени води до абсурдни комични ситуации.

Любимият персонаж на зрителите от 11 сезон – Радко Чеканов (Васил Драганов) е единственият неподвластен на местния дерибей. Той обаче се впуска в опасно приключение с предполагаеми терористи, воден от любовта си към бежанката Зухра. Неизкоренимата страст на всички „столичани“ към бързото забогатяване наготово е единственото, което никога няма да се промени в Извор. Това няма да остане без последствия и шокиращи развръзки в търсенето на бленуваното имане.

В премиерните епизоди на „Столичани в повече“, освен любимите комедийни актьори, зрителите ще видят и интересни гост звезди. Специални роли са поверени на гимнастика и световен шампион Йордан Йовчев, Кирил Николов-Дизела – инструктор по спортно ориентиране и планински бегач, известен с многото си рекорди, както и на поп фолк певицата Андреа.