Реклама

Този петък от 21.00 часа в пети епизод на „Столичани в повече” събитията продължават да се развиват все по-драматично. Запоят на Рангел и Йордан при кмета продължава. Пияни, те разкриват на Константин защо всъщност са в Извор, а той им дава по пет хиляди лева за „старото приятелство”. Двамата приятели ги приемат без да се усъмнят и подписват без да четат документите, които им дава Цеков. Когато на сутринта двамата се прибират, жените им веднага разбират, че нещо не е наред.

В двора на леля Керанка, Григорий е завързан с верига за глезена и е принуден да работи, за да стане смирен. Докато похитителката я няма, там се появява Радко, който „случайно” е донесъл ножовка и помага на отчето да се измъкне. Двамата тръгват за София и по-точно към телевизионното студио, където Пепи и Андрей се изявяват в ролята на водещи. По време на ефир Григорий нахлува с Радко. Двамата са изкарани с охрана, а продуцентът окончателно прекратява „Шоуто на попа”. В ареста Григорий е принуден от Синода отново да стане поп на Извор.

Сутринта в дома на Чеканови започва със завръщането на Спас. Майка му обаче не е доволна и му разрешава да остане само три месеца. Яна, която на този ден навършва пълнолетие, с разочарование разбира, че семейството й е забравило за рождения й ден. За сметка на това Чеканови я посрещат с торта и подаръци. Това става повод за нов скандал между двете семейства.

В София двете разделени двойки - Спас и Каролина, и Андрей и Елеонора се събират на вечеря за да се разберат, но това прераства в жесток скандал, след като Елеонора казва какво е видяла в апартамента. Фридрих заедно с Гретхен пък предприема крайни действия и оставя пред вратата на Чеканови опоената Мария.

Междувременно Радко среща случайно Константин, който проявява интерес към буса и му дава солидна сума, за да му „свърши една работа”. Той иска от него да докара в селото бежанци. Оказва се, че те ще бъдат настанени на стадиона, който Рангел и Йордан се опитват да спечелят, подкупвайки кмета Узунов. След като взима пари и от двамата, той им казва, че всъщност държавата е решила друго. Стадионът ще бъде бежански лагер. За да усвои държавните пари за изхранването на бежанците, Константин решава да се намеси в управлението и на кръчмата, където се натъква на брат си Пламен.