Реклама

Неочаквани разкрития, няколко предложения за брак и зараждащ се нов обществен строй още очакват зрителите в първия епизод на „Столичани в повече“. Най-продължителният и успешен български сериал в модерната история на телевизията се завръща на 2 март по bTV с нов, 12-ти сезон, всеки петък от 21:00 ч.

Премиерните епизоди проследяват развитието на историите, взаимоотношенията и трансформациите на героите на най-обичаните комедийни актьори – Любо Нейков, Кръстю Лафазанов, Христо Гърбов, Ненчо Илчев, Руслан Мъйнов, Петьо Петков, Стоянка Мутафова, Силвия Лулчева, Албена Павлова, Васил Драганов, Петьо Петков и др. Силно завръщане в сериала прави и Ева Тепавичарова в ролята на Йовка, а пътищата на героинята й отново ще се засекат с персонажа на Руслан Мъйнов – Спас Лютов.

Столичаните отново ще се борят, но този път – за обща кауза. Истината за смъртта на Константин Цеков е на път да бъде разнищена. Всички ще бъдат привикани да свидетелстват и,  благодарение на Яна и въздействащата й реч, Радко е оневинен и излиза като герой от стаята за предварителното изслушване. От друга страна, Пацо е поставен в много трудна ситуация. Той трябва да се справи с цялата империя, която наследява от неговият брат-близнак, но истинската му същност на скромен и вежлив човек, е изцяло в контраст с това в което трябва да се превърне, за да оцелее в тази бизнес среда.

След като семействата се прибират по домовете си, Йовка ще разбере, че вече е разведена жена, която не само е свободна, но и бъдещ притежател на апартамент в Атина, маслинова гора, както и солидна издръжка за детето. Завладян от мисълта за винаги мечтаното бързо забогатяване, Спас внезапно пада на коляно и отново предлага брак на Йовка пред очите на Йордан и Славка.

Бъдещите сватби не стихват. В дома на семейство Чеканови, по съвсем нормален за Радко начин, но странен за всички други, той прави огромна стъпка в живота си - предлага брак на бежанката Зухра. А освен младежка сватба, на вратата на семейството се появява и тази на баба Марийка и Фридрих. Поради финансовата невъзможност на Рангел и Гълъбина да се вдигнат две сватби, богатият австриец предлага своята помощ и двете празненства ще се осъществят, противно на очакваното.

От своя страна, отец Григорий ще се бори ожесточено с поставеното изискване на Гретхен - да се оженят, чак след като Гришата намери жилище за двама им. Въпреки опърничавостта на възлюбената си, Гришата осъществява желанието й и двамата също ще сключат брак в най-скоро време.

Култ

И през този сезон  „Столичани в повече“ е готов да разсмее вярната си аудитория с нови култови реплики. В първия епизод  един следовател ще каже „Трябва да вярвате в българските служби отче, не само в Бога”.  

Между Йовка и Спас ще прехвърчат още по-пламенни реплики. Тя: „Буци, разведена съм! Аз съм свободна, отново съм свободна жена”, той: „Ама как така свободна, нали си с мене бе Йовче?”, тя: „Да де, свободна съм за теб!”.

Гришата ще упрекне Пацо: „Ех, кога стана милионер, кога стана циция!”

Йордан ще се поинтересува по странен начин за любовните тактики, практикувани от сина му: „Спасе как го правиш този баланс? Значи подпираш се на ръката и вдигаш крака или се подпираш на крака и после вдигаш ръката?”.

Гълъбина пък ще направи философско обобщение за сватбите: „Като събрание на Обединените нации – българи, араби, австрийци и столичани от Извор!”.