Реклама

В дванадесети епизод на комедийната драма, двете семейства за пореден път са поставени в една и съща ситуация. Те имат два дни да си съберат багажа и да напуснат къщите си, след като се оказва, че техен притежател вече е Константин Цеков. Първоначално, те решават да се борят заедно срещу него, но когато Пламен разказва на Чеканови, че Спас е новият довереник на Цеков, те обвиняват Лютови, че са се продали. Славея и Йордан започват да се съмняват в сина си, който се появява на вечеря със скъп часовник и костюм. Точно когато го питат дали е вярно, че има и пистолет, както твърдят Чеканови и Пламен, отвън се чуват изстрели. 

По това време в съседния двор, Радко води Зухра и брат й да вечерят със семейството му, защото в бежанския лагер няма никаква храна. По писъците Лютови разбират, че някой е ранен. Оказва се, че докато Спас отрича да има оръжие, малкият Кипър е взел пистолета от сакото му и е отишъл да си играе с него навън. Те прибират детето вътре преди някой да ги е видял и изпращат Спас да окаже лекарска помощ у съседите. Слава Богу, оказва се, че куршумът само е одраскал брата на Зухра. Докато Спас му промива раната, Андрей и Яна снимат, а Рангел и Гълъбина гледат да излязат добре на камерата, в дома на Лютови Йордан и Славея се чудят на кого да припишат вината, ако се окаже, че има труп. 

Бежанецът е добре, но догадките за това кой е стрелял тепърва започват. Радко предполага, че Спас е виновникът и въпреки неговите оправдания, за Чеканови той остава главният заподозрян. Въпреки съмненията и неразбирателствата обаче, Рангел и Йордан имат един и същи проблем и отново решават да действат заедно. Те отиват да тършуват в офиса на Константин, но точно когато намират документите за къщите си, Цеков ги хваща. Този път той иска да напуснат къщите си още същия ден. 

Пламен, избягал от кръчмата на брат си, също е на улицата и търси подслон при Гришата. Там обаче командва друг. Гретхен отказва да гради семейство в микробуса на поляната и поставя на Григорий ултиматум. Какво ще поиска медицинската сестра от отеца, зрителите ще разберат на  26-и май от 21.00 часа по bTV.