Реклама

Тази седмица в социалния проект на bTV  „Бригада Нов дом“, Мария Силвестър ще разкаже историята на млада майка, която е готова на всичко, за да осигури на децата си детството, което тя е загубила. Начело с водещата, която сбъдва мечти, в четвъртък, 3 май от 21 ч. бригадата на Караджов ще върне светлината в дома на Снежана и двете й деца и ще успее да им даде сигурността, която тримата никога не са имали.

Снежана е самотна майка на две деца - Беатрис (10 г.) и Божидар (7 г.), които от бебета отглежда сама. Помощ от родителите си младата жена също няма. Забременява когато е на 17  и още непълнолетна е изправена пред съдбоносния избор – да запази детето си или да напусне дома, в който се е родила. Така на бял свят идва Беатрис, с която по думите на майката „израстват заедно”. Следва раздяла с бащата на детето и едва навършила пълнолетие, Снежана вече е самотна майка. Съвсем скоро тя открива нов мъж в живота си и година по-късно ражда второто си дете. Новият ѝ партньор обаче има проблем с алкохола и започва да проявява агресия, което е причината взаимоотношенията им бързо да приключат. Снежана споделя, че е имало моменти, в които се е налагало да връща старо желязо, за да спечели пари за основните нужди на децата си.

От 10 години Снежана и децата й живеят в покрайнините на столицата в малък етаж от наследствена къща, в която има кухня, спалня и хол. Старото жилище се нуждае от основен ремонт, но най-страшното от всичко е, че електрическата инсталация е изгоряла и от всички стаи светлина има единствено в хола. Другите помещения Снежана осветява с една единствена нощна лампа. Вратите в цялата къща са счупени, мебелите са стари, мазилките се ронят, а мухълът и влагата са в цялата къща. Снежана е всеотдайна майка, но силите, времето и средствата не ѝ стигат, за да върши и мъжката работа. Все пак тя никога не се предава и успява да се справи и със силовите задачи – сама е изкъртила дъските от пода на кухнята и е изляла циментова замазка. Макар и на парчета от различни видове, Снежана е сложила чисти тапети по стените, за да скрие дупките, сменила е сама дограмата си. Атмосферата, в която двете деца растат е потискаща, а усмивката и надеждата по лицето на Снежана е угаснала с времето. Тя споделя, че живее, за да бъде майката, която не е имала в своя живот.

За щастие на помощ на семейството, идва екипът на „Бригада нов дом”, който ще им даде най-големия подарък – ново начало и надежда за по-добър живот. Момчетата на Караджов ще превърнат потискащото, тъмно и  рушащо се жилище в нов, уютен и цветен дом само за 5 дни. Ремонтът няма да премине без изненади, а какви ще бъдат те, зрителите на bTV могат да проследят утре от 21 ч.

Последни

Реклама