Реклама

В четвъртък вечер по bTV, Мария Силвестър и бригадата на Караджов извървяха трудния път към щастието за още едно многодетно семейство. Ивелина, Ангел и техните 6 деца получиха най-големия подарък от „Бригада Нов дом” – надежда за по-добър живот и уютен дом, в който децата им да растат без излишък. Въпреки предизвикателствата, които срещнаха с ремонта на старото общинско жилище, неуморната бригада успя само за пет дни да превърне 80-те квадратни метра окаяно жилище във функционално и уютно място за 8 души. Кухнята, която преди беше на практика неизползваема, се превърна в красиво и удобно помещение за готвене, а Караджов успя да помести в нея и трапезна маса с 8 стола. Банята, другото помещение със сериозни проблеми, в което влизаха гълъби, беше също напълно преобразено. Спалните бяха разделени така, че момичетата от две поколения да имат собствени легла. Своя стая и отделни легла получиха и двете момчетата, докато мама Ивелина и татко Ангел намериха своя уют в едно от ъгълчетата на новата дневна. Малкото пространство принуди майсторите по време на ремонта да местят новите мебели от една стая в друга, а мократа замаска на четвъртия ден накара целия екип, начело с водещата, да излязат през прозореца, вместо през вратата. „Вие не сте бригада, вие сте вълшебници”, възкликна татко Ангел при вида на ремонтираното им жилище, което се оказа сбъднат сън и мечта за децата в къщата.

„Бригада Нов дом” за пореден път даде кураж на семейство, в което трудностите са неизменна част от ежедневието им и лошите моменти в живота идват често неканени в дома им. Голямото семейство на Ивелина Иванова има нелека съдба от години. За нещастие лъчът светлина, който бригадата успя да им даде, беше помрачен от нова трагедия. Преди по-малко от месец, на 8 март, автомобил блъска най-малкия син на Ивелина – Александър, докато пресича на зелен светофар пред дома им. Детето е с излив в белия дроб и множество фрактури, които изискват редица операции и поставяне на импланти. След две седмици в болницата, 12-годишният Александър е изписан, но поне още месец ще остане на легло. Ивелина, която работи почасово като чистачка и няма социални осигуровки, е принудена да спре работа и да се грижи за детето си. Така тъгата и недоимъкът отново се завръщат в дома на сем. Иванови. Те се надяват, че след всяко нещастие, идва щастие, каквото „Бригада Нов дом” успя да подари на семейството с ремонта на дома им.

Повече за трогателната история на семейството и новите перипетии, през които преминават, зрителите на bTV ще видят в репортажа на Поли Гергушева, който ще се излъчи в събота, 7 април, в предаването „Тази събота и неделя” по bTV.

За семейство Иванови:

Ивелина Иванова е на 50 години и е майка на 7 деца. Жени се рано и с първия си съпруг Спас имат три дъщери. След трудности с едно от децата Спас се пропива и започва системен физически тормоз над Ивелина. Така на 27 години Ивелина остава самотна майка. Скоро след това обаче среща Ангел, с когото вече 23 години живеят щастливо и имат четири общи деца. Ангел е осиновен и винаги е мечтаел за голямо семейство.

Ангел и Ивелина обитават общинско жилище от 80 квадрата, в което не е правен ремонт от десетки години. Състоянието, в което са получили апартамента преди 9 години, е трагично, но в трите му стаи щастливо живеят с шест от децата си - Стела (24 г.) и дъщеря й Деница (4 г.), Кристиан (17 г.), Мартина (15 г.), Мирела (14 г.) и Александър (12 г.).

„Бригада Нов дом” протегна ръка на семейството на Ивелина и само за пет дни ремонтира жилището им и сбъдна мечтата им да имат уютен и функционален дом.

Последни

Реклама