Реклама

Популярният в кулинарните среди Георги Матев е новият съдия в предаването „Мама готви по-добре”. Всяка делнична вечер от 24 март той ще дава своята оценка на резултатите, постигнати от „децата” под вещите инструкции на техните майки и заедно с водещия Сано ще бъде свидетел на най-забавните семейни взаимоотношения. Досегашният съдия - Шеф Ивайло Петков, ще се сбогува със зрителите на предаването тази сряда и ще се съсредоточи върху скорошните си кулинарни ангажименти в Европа и Азия. 

"Ще бъда максимално взискателен към участниците. Рядко правя компромиси в кухнята, съмнявам се да го направя и с ястие, което трябва да опитам. Искам храната, която дегустирам, да бъде приготвена с чувство, с емоция, със страст. Искам вкусни ястия. Искам "вкусни" спомени от кухнята на "Мама готви по-добре" – коментира Жоро Матев.

А увековечените забавни моменти в „Мама готви по-добре” са вече много. Шампиони към момента с най-много победи – цели 6 - са Марио и неговата майка Силвия. 4 двойки успяха да подпалят кухнята, едно момче погрешка изсипа пакетче от 300 гр. черен пипер върху пържола, а най-използваната подправка в родната кухня се оказа магданозът.  До този момент зрителите са гледали изявите на 50 семейства, 44 от които са използвали магданоз в ястието или за декорация.  За малко повече от месец в кухнята на „Мама готви по-добре” са сготвени  18 кг риба, 34 кг свинско месо, използвани са над 250 яйца и 74 кг домати.

За Георги Матев

Георги Матев има две големи страсти – музиката и кулинарията. На първата се отдава изцяло още в младежките си години и дори взима решение да завърши музикално училище. През 1996г. заминава за Финландия, където в продължение на 10 години се занимава основно с музика и обикаля света, свирейки в различни бендове. Когато се връща в България, той създава „Жоро Матев Бенд”, който през годините има редица телевизионни изяви, а Жоро става известев като най-добрия блус китарист у нас.

Малко след като е обиколил всички родни сцени, Жоро заедно със своя приятел Станислав Лазаров взимат решение, че е време да създадат нещо свое, на което да отделят цялото си внимание. А какво по-добро решение от това да създадат собствен ресторант, който кръщават Catch’ A maK. И така втората страст на Жоро и негово хоби се превръща в негова професия.

Жоро много обича да готви и винаги е имал идеи за различни ястия. Не смята, че липсата на професионален опит в тази посока му пречи. За него е важно чувството, което човек влага в направата на едно хубаво ястие, страстта, с която готви и затова обича сам да приготвя нещата. Освен това Жоро ревностно следи всичко, свързано с кулинарията – от най-новите тенденции, до нестандартните решения.