Реклама

Дни преди старта на новото предаване по bTV “Мама готви по-добре”, 7 популярни лица   подложиха децата си на кулинарен тест, от който стана ясно какви умения са попили наследниците им от тях.  По пример на участниците в семейното състезание, “готвачи” бяха децата, а родителите даваха съвети отстрани и се включваха само в извънредни ситуации.

Във вторник следобед Жени Калканджиева, Радост Драганова, Кали, Мая Савова, Николета Лозанова и Ирина Тенчева и техните деца се превъплатиха в ролята на шефове в кухнята и пред всички присъстващи на събитието собственоръчно приготвиха многостепенно коктейлно меню от хапки, шишчета, канапета, петифури и други семпли, но изискани мезета. За първи път под надслов “Мама готви по-добре” зад печката застана и мъж в лицето на водещия на предаването – Александър Сано, който асистира на дъщеричката си Ава. Храната бе дегустирана и от съдията на предаването шеф Ивайло Петков. Събитието завърши с изпълнение на “Happy birthday” за близнаците Катрин и Крум-младши, които на 9 февруари имаха рожден ден.

“Мама готви по-добре” е развлекателно семейно предаване, в което два отбора, съставени от майка и нейното пораснало дете, се състезават последователно на една от най-оспорваните сцени – готварския плот, за да се преборят за благоволението на съдията. Семейното състезание има амбициите да предложи на зрителите забавление – забавните взаимоотношения между майки и пораснали деца, конкуретни отбори и релацията екксперт-аматьори; емоции – възможност за деца и родители да създадат нов незабравим общ спомен, да се преоткрият и да увековечат рецептата на някой любим роднина, споделяйки я с цяла България; нови кулинарни умения – всяка дама има своя неповторима тайна,  която прави най-обикновеното ясти вълшебно, мамино.

„Мама готви по-добре” ще направи своя телевизионен дебют в България на 15 февруари от 18.00 часа по bTV. Човекът, който всеки делничен ден ще става пряк свидетел на най-забавните семейни взаимоотношения, ще наблюдава отблизо уменията на участиците и ще им помага да следят оставащото им време е водещият Александър Сано. Какъв вкусен резултат ще постигнат младежите под инструкциите на своите майки пък ще оценява Шеф Ивайло Петков, познат на зрителите от друг кулинарен формат на bTV – “Lord of the Chefs”.    

Семейното състезание по лиценз на Fremantle „Мама готви по-добре” е реализирано с огромен успех в Испания, Сърбия, Чехия, Словакия, Словения, Румъния, Турция и др. Продуцент за България е bTV, а изпълнителен продуцент - „Междинна станция” ООД.