Реклама

Три необикновени истории ще разкаже тази събота от 20ч. в "Предай нататък" Наталия Симеонова. Първата от тях се нарича "Рицарите на бялата мама" и е посветена на млада майка на три момчета. Дни преди поръчителката на историята да се свърже с предаването, на Валя са поставили диагнозата рак. При втората среща с екипа на "Предай нататък", Валя и децата й получават жадуваната среща с морето, която не са имали възможност да си позволят досега. Изненада за Валя е и срещата й с един от най-големите специалисти в онкогинекологията в България, а децата й бяха подготвили още една изненада – емоционален спектаткъл. С това изненадите не приключват, в студиото на "Предай нататък" Валя получи подарък полупрофесионална шевна машина, с която ще може да работи и у дома, докато здравословно не се възстанови напълно.
 
"Звукът на красотата" е втората история, която разказва за млад фотограф, който от млък е с увреден слух, но изразява цялата красота на света, която вижда чрез своя фотоапарат. Здравословният проблем на Дончо се оказва сериозна пречка в професионалния му път. Когато "Предай нататък" за втори път се появява на вратата на Дончо, той изобщо не предполага, че само след минути ще стане свидетел на първата му публично представена изложба на главната улица в град Пловдив. На края на фамозното откриване на изложбата с негови творби, Дончо е изненадан и от офицално предоставената му възможност за професионален стаж в една от най-големите български печатници.

Последната история за този брой на "Предай нататък" се нарича "Мария Магдалена" и е посветена на 28-годишна млада жена, майка на две деца. Нейният живот спокойно може да бъде наречен разрушен, защото още на 3-годишна възраст става жертва на домашно насилие. Камелия среща още по-брутално насилие и от съпруга й, който я заставя да проституира в Германия. За да се запознае с историята на Камелия и да вземе отношение по силно наболялата тема за "Трафика на хора" в студиото дойде Маги Вълчанова – дългогодишен активен защитник на човешките права, заедно с фондация "Face to face". При втората си среща с екипа на "Предай нататък", Камелия получи адекватна професионална правна помощ за бъдещото й бракоразводно дело, както и осигурени целодневни грижи за второто й дете в детска ясла, така че тя да има възможност да си потърси нормална работа. Благодарение на благодетели на предаването, Камелия получи и така необходимата й финансова помощ, с която да предплати наема на жилището, в което бяха настанени.