Реклама

На 18 октомври, събота, шестият епизод на „Предай нататък” ще започне с историята на Ивелина, наречена „Светът е за двама”. Душата на главната героиня е изпълнена с огромна и непреходна любов към нейните две малки дечица и съпругът й Траян. При нелепа катастрофа на 04.04.2014 год., Ивелина губи любящия си съпруг, а освен болката и самотата след трагедията, на раменете й се стоварват и задълженията на семейния бизнес и немалко финансови проблеми, с които Ивелина е принудена да се бори. При втората си среща с  екипа на „Предай нататък” Ивелина и семейството й ще отидат на организирана 5-дневна почивка в любимата семейна дестинация - Трявна, където да възкресят спомена за Траян. Чрез видео послание Ивелина ще научи, че не е сама и има подкрепата и на нейните работодатели, а Асоциацията на земеделските производители в България ще се заеме със задачата да намери пазар на произведеното във фермата на Траян.

Също както Елин-Пелиновия герой Лазо от произведението „Косачи”, Данчо Военкин – сух, слабичък младеж, с русоляви чорлави коси, прибира сеното и се отправи към дома си в село Карайсен. Там, откакто се помни, го чакат родителите му, за да се погрижи за тях и да им сложи вечерята... Героят от втората история - „По жътва” е обикновен младеж, в чийто постъпки обаче, ярко си проличава истинската човешка доброта. Той и сестра му се грижат за своите родители, защото и двaмата са приковани към инвалидните колички. Баща му получава поредица от инсулти и в момента е на легло.
В студиото на „Предай нататък”, под съпровода на тримата тенори, ще настъпи един от най-емоционалните моменти в живота на Данчо – дългоочакваното предложение за брак, което ще отправи към опората в живота си, приятелката му Теменужка. След вълнуващото предложение Данчо и бъдещата госпожа Военкина ще получат ваучери за сватбени тоалети и седем дневна почивка за един незабравим меден месец.

„Да мечтаеш под звездите на Кръстова гора” или историята на 25-годишния Александър. Въпреки трудностите, които изживява, той не губи своята вяра, че един ден ще се изправи отново на крака. Преди три години Александър претърпява катастрофа с мотор и оттогава е на инвалидна количка. След инцидента той повежда ожесточена битка да проходи отново и нито за миг не се предава и отчайва, още повече, че всички лекари са категорични, че може да проходи, но трябва да бъде извършена трансплантация на стволови клетки...
При втората среща екипът на „Предай нататък” ще подари един мечтан момент на Александър -   героят ще посрещне лъчите на изгряващото слънце в Кръстова гора, точно на Кръстов ден. Толкова близо до Бог той ще получи мощен заряд на повече вяра и надежда, че ще успее да победи. В студиото на предаването при Наталия Симеонова Александър ще получи финансова подкрепа за бъдеща трансплантация в Гърция.