Реклама

Три интригуващи истории ще разкаже тази събота от 20:00 часа в "Предай нататък" Наталия Симеонова. Първата от тях се нарича "Да се събудиш" и е посветена на Снежанка, която страда от бъбречна недостатъчност. Тя губи своя съпруг, загинал при нелепа катастрофа, без да доживее появата на бял свят на малката им дъщеря Калина. Въпреки всички неволи, Снежанка остава силна и борбена, запазва непоколебимия си дух и дори е една от най-активните жени в културния и социален живот на село Обединение.

При втората си среща с екипа на "Предай нататък" Сенжанка и дъщеря й Калина получиха отдавна жадуваната почивка в една от най-красивите български местности - Еменския каньон, където Калина сбъдна една от мечтите си - да язди кон. В село Обединение ги очаква още една истински заслужена награда - кметът на селото ще почете Снежанка със специален плакет "Почетен жител" за всеотдайността и светлия й пример.

В студиото на "Предай нататък", Снежанка ще получи финансова подкрепа, с която да подпомогне семейния бюджет, от който ежемесечно отделя доста солидна сума за гориво, за да ходи на хемодиализа. Поредният емоционален подарък за Снежи ще поднесат и специалните гости на "Предай нататък" – водещите от Българско национално радио -  Ева и Ива Валентинови.

"За малките стъпки и големите върхове" е втората история, която разказва за младо и усмихнато момиче, което следва бавно мечтите си, точно така, както се и придвижва, защото движенията й са ограничени по рождение. Наталия е родена с детска церебрална парализа, но с помощта на своя дядо, успява да се научи да се придвижва сама. При повторната си среща с "Предай нататък", Наталия идва в София, за да сбъдне така жадуваното пътешествие с лифт, но това, което я очаква надхвърля много повече желанията й. Момичето ще полети към върховете на истински хеликоптер и ще види за първи път в живота си неописуемата красота на Седемте рилски езера. След безоблачния полет, сбъдването на още една мечта на Наталия става реалност – към Черни Осъм пътува чисто новата й професионална бягаща пътека, с която тя ще има възможността да продължи да се упражнява да върви.

Последната история за този брой на "Предай нататък" се нарича "Яна в огледалния свят" и е посветена на  една жена, която предава таланта си, своето внимание и любов към децата в село Петково, област Елин Пелин. Преди няколко години Яна и приятелят й се местят от голямата и шумна София в малкото, китно селце. Там Яна осъществява една своя отдавнашна мечта и отделя цялото си свободно време да учи децата в селото на любимите танци и карате. Всичко това тя прави доброволно и безвъзмездно.

След като "Предай нататък" се намесва в живота на Яна, на стените в залата, в която тя преподава, са поставени така нужните огледала, настилка на пода, която е подходяща за заниманията на децата. Емоционалното изживяване на Яна и радостта на децата допълниха и истинските каратеки от карате-клуб "Френдшип", пристигнали специално от град Пирдоп.  

В студиото Яна ще види поръчителката на историята си, а след това ще изживее щастлива и неочаквана среща със своя първи учител по танци - Раул Торес, който пък е подготвил специална изненада за водещата на "Предай нататък" Наталия Симеонова.