Реклама

Теди Кацарова, Димитър Попов и редица други благодетели ще се включат тази събота в подкрепа на две истории, които Наталия Симеонова и екипът й ще разкажат в "Предай нататък" на 4 април от 16.30 часа по bTV.  

Героят в първата история в трети епизод на "Предай нататък" вероятно е познат на много хора като бащата на Гери - талантливото момиченце, което стигна до финал, заедно с Крисия, в "Шоуто на Слави". Малко след участието на дъщеря му в конкурса, лекарите поставят на Ванко диагнозата рак на белите дробове. Въпреки първоначалното стъписване, Ванко и съпругата му Диана съумяват да се концентрират и благодарение на подкрепата, която получават от много техни близки и приятели стартират лечение в Турция. Ванко има вече проведени три курса на тежка химиотерапия, след които резултатите са обнадеждаващи. Предстои му обаче още доста продължително и скъпо лечение, цената на което надхвърля 150 000 лева.  

Изненадата, която екипът на "Предай нататък" подготви за Ванко се осъществи, докато той и Диана бяха на третия курс химиотерапия. Децата им Гери и Милица пътуваха до София, където в компанията на Теди Кацарова записаха специална песен, която изпълнителката подари за каузата на семейството. В студиото на предаването, Ванко и Диана ще видят готовия клип на песента, записана от двете им деца, заедно със силно емоционално послание. Семейството ще получи в студиото и силна финансова подкрепа от благодатели.

Втората история е на Здравка - млада жена, самотна майка на две деца, която от години се бори с коварното заболяване множествена склероза. В течение на 8 години медицината е безсилна и не може дори да й постави диагноза. През това време престоят на Здравка по болници стопява спестяванията на семейството, тя ипотекира жилището си, което, поради неплатени вноски, по-късно губи. Към момента Здравка и децата й живеят в общинско жилище в София. Проблемите се завръщат с огромна сила в семейството на Здравка, когато в рамките на 6 месеца, през 2014 година се налага спешна операция на малката й дъщеря Люси, на която отстраняват единия бъбрек и откриването на туморно образувание в мозъка на по-голямата й дъщеря – Еми.

При втората среща с тези усмихнати, въпреки проблемите, силни момичета, екипът на предаването организира изненада за бъдещата абитуриентка Еми, която получи специален дизайнерски тоалет за предстоящия си бал и мечтаните от Люси пълни фотографски курсове.

Вече в студиото, изненадите и емоциите за тях продължиха – Люси получи и собствен дигитален фотоапарат, а Еми – ваучер за професионално заснемане на целия й абитуриентски бал. Здравка получи и финансовата подкрепа на благодетеля на "Предай нататък" – бившия вратар на националния отбор по футбол на България – Димитър Попов, който дари лични средства в подкрепа на семейството им на стойност 1000 лева.