Реклама

Екипът на списание Men’s Health успя да се вмъкне в натоварения график на актьора и водещ на „Преди обед” по bTV Александър Кадиев. Между снимките на предаването, представленията и репетициите, Сашо отдели време за едно интервю зад кулисите на Малък градски театър ”Зад канала”.

Вече пет години Александър Кадиев е в ефира на bTV всеки ден - от понеделник до петък, където заедно с Деси Стоянова зареждат с усмивка и добро настроение зрителите на „Преди обед“. Освен това, работи като актьор от тринадесет години, а през 2017 играе в няколко театъра едновременно. Това означава много представления из цялата страна и общо 11 роли, за които трябва да е готов във всеки един момент. „Всяка сутрин трябва да съм на крак в 7, а изобщо не обичам да правя това. Затова пък често се прибирам от работа по никое време – след полунощ. Така е, защото комбинацията от театър и телевизия не е лека – на месец имам 24 представления и 22 предавания. Репетирам всеки Божи ден, като встрани от това се опитвам да отделям нужното време на моето дете и жена – казва Сашо, някъде между обичайната му шеговитост и сериозността, и добавя - Вече 5-6 години съм в подобен режим и съм си изградил стратегия – трикът е никога да не мислиш твърде за това колко много неща ти предстоят. Просто действаш и не се отпускаш и за секунда. Не даваш воля на отрицателни мисли, че не ти се работи. Бачкаш и чакаш още по-добри времена.”

Според списанието, не е трудно да се разбере, че Кадиев е сред малкото професионалисти наоколо, които сякаш наистина са достигнали момента, в който няма какво повече да доказват. Той е получавал и е бил номиниран за всяка родна театрална награда. Странното е, че дори не изглежда уморен. Неговата непринудена жизненост и ведрото му настроение са впечатляващи за екипа. „Думата „лесно“ не съществува в нито една професия. Но без съмнение с годините ставаш по-добър и вършиш всичко по-естествено. Знаеш какво и как трябва да правиш, превръща се в рефлекс. Опитът те води към лекота, а лекотата издава професионалиста” - обяснява водещият. Той на няколко пъти подчертава колко е доволен от постигнатото, а на въпроса как се справя - отговаря със следното: „Трябва при всяко стъпване на сцена да си в страхотна кондиция – да се чувстваш добре, да си бърз в мисълта, да имаш рефлекси. Номерът е да овладееш професията до съвършенство. Толкова добре да боравиш на сцената с материала, че тази публика – независимо дали са 10 или 500 човека, да е твоя през цялото време. Да ги моделираш, да ги изумяваш като фокусник.”

Какво го вдъхновява, кой е неговият начин да се разтоварва и как успява да се справя и с най-важната роля в живота си - тази на съпруг и баща, четете на страниците на априлския брой на списание Men’s Health.

Тагове: Сашо Кадиев

Последни

Реклама