Реклама

В съботното утро от последния уикенд на месеца Мариана Векилска ще срещне зрителите на „Тази събота” с психолога Яна Алексиева и Давид Кюранов от „Да бъдеш баща”, които ще говорят по темата как децата ни да не се превръщат в жертви и насилници. Водещата ще повдигне и въпросa защо агресията у нас расте и дебне отвсякъде.

В 9:00 часа „Тази събота” ще продължи с ексклузивно интервю на Жени Марчева с вицепремиера Томислав Дончев за последствията от спрените обществени поръчки. След това Йордан Цонев от ДПС ще говори по темата за КТБ и възможно ли е случаят да се превърне от тъмна мистерия в прозрачна схема? За да разкрие тайните на пирамидите и могат ли те да ни направят щастливи, в студиото уникалната си история ще разкаже Богомил Герасимов.

В края на предаването певицата Алисия ще разкрие пред Диана Любенова за кого е написана новата й песен „Мой”.

Съботната вечер ще бъде посветена на един свят монах и историите за чудеса по неговите молитви. Репортерът на bTV Мария Савкова и операторът Александър Осиченко ще разкажат за стотиците поклонници, които се стичат в криптата на Руската църква всеки ден, за да изпратят своето молитвено писмо до владика Серафим с надеждата то да бъде прочетено на небето. Канонизацията на архиепископ Серафим Соболев е едва четвъртата в наши дни и единствената, която се е случила в рамките на един човешки живот. Тя е безпрецедентна, защото е извършена едновременно от две православни църкви - българската и руската. Кой е най-новият светец – св. Серафим Софийски Чудотворец Архиепископ Богучарски – зрителите ще научат тази събота, в „bTV Репортерите”, веднага след централните новини.

В неделната сутрин на 28 февруари Мариана Векилска ще търси отговор на въпросите лекува ли хомеопатията, както и кой прави смъртоносен алкохол в България.

Ексклузивен гост на Жени Марчева във втората част на предаването ще бъде Лютви Местан. Какви знаци дава новата му партия ДОСТ зрителите ще научат само в „Тази неделя”. Сутрешният уикенд блок ще продължи с разпалена дискусия на тема „За и против връщането на казармата” с автора на идеята Красимир Каракачанов и депутата Велизар Енчев. И още - една година след смъртта на студентката Вероника, жестоко убита във Велико Търново, - вярват ли родителите й в справедливостта?

В края на месеца на любовта зрителите на „Тази неделя” ще видят и специалното интервю на Диана Любенова с Мариан Бачев и съпругата му Милена Видер. Ще разберат и защо жената каучук - Вили Кожухарова, е в плен на патерици и инвалидна количка. В кулинарна среща певицата Белослава ще разкрие кои са любимите й ястия.

Точно в 17"00 часа неделният следобед ще продължи със „120 минути” и Неджметин Хак - човекът, който дава път на Доган в политиката, но никога не стига до партийната трапеза. Защо българските турци не вярват на политиците? За приятелствата и предателствата в движението, за отцепниците, парашутистите, досиетата и затвора. Първият лидер на неформалното движение на турците ще говори пред Светослав Иванов.

Защо побоите, грабежите и убийствата в последно време толкова напомнят 90-те и живеем ли в мутренска държава? Гост по темата в студиото на „120 минути” ще бъде министърът на вътрешните работи в началото на мутренските години - Виктор Михайлов.

И още - защо Теодора Духовникова и Стефан Щерев  станаха „събирачи на трупове” и кои са фаворитите им за „Оскарите”, които bTV Cinema ще излъчи на живо на 28 февруари.

В „Главната роля” на 28 февруари – ексклузивно Шеф Андре Токев, непосредствено преди старта на 1 март на взривяващото сетивата второ издание на MasterChef.

Как, кога и къде стават кражбите на коли? Кой стои зад тях и какъв е пътят на крадените автомобили? Репортерът на bTV Мариета Николаева и операторът Дамян Ангелов тръгват по следите на автокрадците тази неделя в bTV Репортерите”. Разследването ще покаже по-малко ли се крадат застраховани коли след експеримент на застрахователи, както и разговор с потърпевши, единият от които остава без двата си автомобила за по-малко от месец. Зрителите на bTV ще видят и ексклузивен разговор от първо лице с действащ и опитен столичен автокрадец, който разкрива как се подбират и набелязват колите, какъв е пътят им и кои коли са най-предпочитани от автоапашите. Има ли начин да се предпазим и да спасим колите си – отговорът само в bTV Репортерите” на 28 февруари от 19:30 ч.