Реклама

С края на летния сезон идва време за по-сериозните теми от нашето ежедневие. Именно на тях ще заложат още в първото за новия сезон издание на „Тази събота” водещите Мариана Векилска, Жени Марчева и Диана Любенова.

Мариана Векилска ще разкаже на най-ранобудните зрители в събота за едно семейство, което спира с предишния си начин на живот и стават вегани, и за пътуването на певицата Рут Колева до Калифорния и назад.

Огнената Жени Марчева ще проследи темата за това кои са най-неочакваните кандидати за кметове - Виктор Лилов – представител на ЛГБТ общността, издигнат от ДЕОС за кмет на София, София Георгиева – певица „Син талисман”, кандидат-кмет на Перник от „Глас народен” и Желяз Турлаков от „Нова алтернатива” – бивш наркозависим, който формира терапевтични общности за наркозависими.

Красимир Ципов, Илияна Йотова, Филиз Хюсменова и Ангел Джамбазки ще обсъждат с водещата и една от най-тежките и актуални теми в момента в целия свят – тази за Европа и бежанците и дали, това, което се случва е  бягство от смъртта или бягство от отговорност?

Диана Любенова ще посрещне вратарят Ники Михайлов и водещият на най-новото шоу по bTV - Башар Рахал часове преди старта на „Бездомното шоу”.

В неделя, 6 септември, предаването ще бъде посветено на съвременна България и новото начало в живота.

Мариана Векилска ще разкаже невероятната история на трима души – тази на каскадьора Явор Кехайов, озаглавена „Да проходиш три път”,  на банковия обирджия Стефан Чолаков, който помага на бедните с неговия „хладилник за нуждаещи се” и чрез репортаж на Александра Кръстева за Ани Цануйкова – една майка, влязла в огъня, за да спаси детето си.

Жени Марчева ще разгледа проблемите на родното черноморие с кмета на Царево Георги Лапчев и темата богат-беден с бизнесменът Георги Гергов.

Диана Любенова пък ще ни представи филмът „С глава в стената”, посветен на Андрей Баташов.