на живо

Лудогорец излиза срещу Реал за галактически двубой

Българският шампион ще опита да повтори представянето си от мача с Ливърпул

Лудогорец посреща настоящия европейски клубен шампион Реал (Мадрид) в първия си домакински мач в Шампионската лига. Срещата от втория кръг на група „В“ на най-комерсиалния клубен турнир ще се играе на Националния стадион „Васил Левски“ от 21,45 ч и ще бъде показана на 5 континента – Европа, Азия, Африка, Северна и Южна Америка.

Срещу най-успелия клуб в Европа, българският шампион ще опита да повтори представянето си от мача с Ливърпул. На „Анфийлд” разградският тим загуби с 1:2, но демонстрира хъс и амбиция да се представи достойно в групите на ШЛ.

В лагера на Реал няма да подценят срещата. На вчерашната пресконференция треньорът на Белия балет Карло Анчелоти увери, че ще излезе с най-доброто, с което разполага. Испанците ще търсят убедителна победа в София. Няма скромни отбори, всеки се опитва да спечели всеки мач, защото това е Шампионската лига. Видяхте как Лудогорец се противопостави на Ливърпул. Ще срещнем отбор, който играе динамично и също успява да притиска съперника”, заяви Анчелоти.

Португалската звезда Кристиано Роналдо има шанс да подобри рекорда на Раул от 71 гола в Шампионската лига. В момента CR7 и Лионел Меси са с по 68 попадения. Роналдо е в убийствена серия - в последните си 10 мача е вкарал 6 гола. В състава на испанския гранд блестят и други имена като Гарет Бейл, Тони Кроос, Хамес Родригес и Карим Бензема. Всички те са в отлична форма и вероятно ще започнат като титуляри. Пепе се възстанови от контузията си и също бе включен в групата. Серхио Рамос и Марсело вероятно ще почиват. Фабио Коентрао е извън групата заради травма.

Лудогорец, от друга страна, се справя сравнително добре в домакинските си мачове в евротурнирите. През този сезон тимът още няма допуснат гол на свой терен. Разградският тим обаче загуби с 2:3 от Левски в последния си мач, като затвърди колебливото си представяне в А група - две победи в последните пет срещи. През миналия сезон отборът на Реал беше изключително успешен като гост и вкара 20 гола в 6 мача. През този сезон Белия балет може да се похвали с 20 попадения в последните си 4 срещи. Белият балет обаче започна неубедително сезона, като загуби сблъсъка с Атлетико за Суперкупата на Испания.

Поделянето на точките от двубоя тази вечер изглежда в сферата на фантазиите. Реал (Мадрид) започна участието си в групите на ШЛ с домакинска победа с 5:1 срещу швейцарския първенец "Базел". Главен съдия ще е Крейг Томпсън от Шотландия.

На вратата на Лудогорец се завръща Владислав Стоянов, който пропусна гостуването на „орлите” на „Анфийлд”. В състава на селекционера Георги Дерменджиев няма никакви по-сериозни проблеми с контузени и наказани играчи. 

Футболистите са готови като мотивация. Има много голяма разлика в класите. Но нашите футболисти ще играят колкото класата им позволява. "Реал" е галактически отбор. За нас е чест да се изправим срещу Реал”, коментира Дерменджиев.

Реал победи Левски с 1:0 при единственото си до момента гостуване в България. Двубоят е от първия кръг на Купата на европейските шампиони през 1979 г., а общият резултат от двата мача е 3:0 за мадридчани. 

В сайта на ФИФА е публикуван материал за днешните двубои от втория кръг в Шампионската лига. От световната футболна централа обръщат внимание и на сблъсъка на българския шампион с Реал (Мадрид) от група "В".

В информацията се посочва, че тимът от Разград ще бъде 126-ият съперник на „белите“ на европейската сцена. Рекордът принадлежи на Барселона, който е играл срещу 141 различни отбори в евротурнирите.

Материалът завършва с въпроса дали Лудогорец може да поднесе изненадата и да стане първият български отбор, победил Реал (Мадрид) в Шампионската лига.

Вероятни състави:
Лудогорец: Владислав Стоянов - Жуниор Кайсара, Александър Александров, Козмин Моци, Йордан Минев - Светослав Дяков, Абел Анисе, Михаил Александров, Дани Абало, Марселиньо - Роман Безяк;

Реал (Мадрид): Икер Касияс - Дани Карвахал, Рафаел Варан, Серхио Рамос, Марсело - Лука Модрич, Тони Кроос - Хамес Родригес, Гарет Бейл, Кристиано Роналдо - Карим Бензема.

Мерки за сигурност

Лудогорец и органите на реда в София ще въведат сериозни мерки за сигурност преди, по време и след мача с Реал. Всички притежатели на билети ще бъдат подложени на щателно претърсване на влизане на стадиона. По тази причина Лудогорец призовава феновете да дойдат на "Васил Левски" по-рано, за да се избегне струпване по входовете. Стадионът ще бъде отворен в 19,30 ч.

Заради провеждането на срещата са забранени влизането, престоят и паркирането на автомобили около съоръжението от 7.00 часа на 1 октомври до приключване на мача. Ограничението обхваща също така алеите около "Васил Левски". От 12.00 часа забраната ще важи още за моста пред стадиона и ул. "Ген. Гурко" между бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" и бул. "Васил Левски", извън местата за платено паркиране "служебен абонамент".

От 20.45 часа в сряда при необходимост и по преценка на ръководството на СДВР ще се забрани влизането на превозни средства в двете посоки с изключение на автобусите на масовия градски транспорт по: ул. "Ген. Гурко" между бул. "Васил Левски" и бул. "Евлоги и Христо Георгиеви"; бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" между пл. "Орлов мост" и бул. "Черни връх"; бул. "Драган Цанков" между бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" и бул. "П.К.Яворов".

От Столичната община допълват, че някои линии на градския транспорт ще се движат с удължено работно време. До 1.00 часа на 2 октомври ще се движи метрото, както и колите по тролейбусна линия 2, трамвайни линии 10, 12 и 18, автобусни линии 76, 94, 280 и 604.