на живо

Рома спечели срещу Реал Мадрид (ГАЛЕРИЯ И ВИДЕО)

Вратарят Де Санктис носи победата на римляните

В мач от турнира International Champions Cup 2015 отборите на Реал Мадрид и Рома завършиха наравно 0:0 в редовното време, а при изпълнението на дузпи, което последва, футболистите на Рома показаха повече хладнокръвие и записаха победа за статистиката на турнира.

През първата част на мача по-активно игра състава на Рома и за отбраната на Реал имаше сериозни притеснения. В 4-тата минута след корнер топката се отби от гредата, а после вратарят Навас трябваше да показва добър рефлекс в няколко ситуации, за да запази мрежата си суха.

След почивката и в двата отбора бяха направени доста смени, за да могат треньорите да дадат време за изява на всички свои играчи. Сега "белите" бяха отборът, който имаше превес на терена. В 82-ата минута след центриране на младия Васкес, Торосидис игра с ръка, но съдията Клатeнбърг не отсъди дузпа за испанците. Впоследствие този момент се оказа ключов, защото по-късно точно нервите на Васкес не издържаха при изпълнението на дузпите. До края на втората част вратарят Де Санктис спаси опасен шут в очертанията на своята врата.

Така в редовното времe голове нямаше и според регламента на турнира се стигна до изпълнение на дузпи. Двата тима изпълниха по седем дузпи като всички изпълнители бяха точни с изключение на младия играч на Реал Лукас Васкес. Неговия шут бе спасен от Де Санктис и така Рома стана победител в мача.

ВИЖТЕ НАЙ- ИНТЕРЕСНИТЕ МОМЕНТИ ОТ МАЧА: