.
Вход / Регистрация
Красимир Каракачанов, Веселин Марешки, Трайчо Трайков и Ивайло Калфин ще се борят за доверието на избирателите в големия кандидат-президентски дебат по bTV
На 2 ноември от 19:30 часа претендентите за „Дондуков” 2 ще отговарят на зрителски въпроси, задавани във Facebook страницата на bTV Новините и на btvnovinite.bg
 • 21:00 Фермата
  22:30 Шоуто на Слави
 • 20:00 Новите съседи
  21:30 Проби и грешки
  22:00 Изгубеняци
  22:30 Двама бащи, двама синове
 • 21:00 Американски пай: Отново заедно
 • 21:00 Студио „Шампионска лига“
  21:45 Борусия Дортмунд – Реал Мадрид
 • 21:00 Част от мен
  22:30 Сега и завинаги
 • 21:00 Студио УЕФА Шампионска Лига
  21:45 ПРЯКО: УЕФА Шампионска Лига: Манчестър Сити - Шахтьор
 • 20:50 Фамилията
  21:40 Истински истории
  22:30 Шоуто на Слави
1
Гласувай
 • :(
 • :|
 • :)

Красимир Каракачанов, Веселин Марешки, Трайчо Трайков и Ивайло Калфин са кандидат-президентите, които ще участват в дългоочаквания дебат по bTV и ще имат възможността да представят пред избирателите тезите и аргументите си по ключови въпроси, свързани с правомощията на държавния глава. Пред водещите Антон Хекимян и Светослав Иванов те ще отговарят и на директни въпроси на зрителите, които могат да бъдат задавани като коментар под статията тук, както и под поста във Facebook страницата на bTV Новините.

Въпреки отказа на основните фаворити за президентския пост според социологическите проучвания - кандидата на ГЕРБ Цецка Цачева и издигнатия от инициативен комитет и подкрепен от БСП ген. Румен Радев, те също ще присъстват в студиото по специален начин. Интерактивният диспут може да бъде проследен на живо по bTV, bTV Радио, както и онлайн на btvnovinite.bg от 19.30 часа днес.

В рамките на дебата претендентите за „Дондуков” 2 ще спорят по темите „Президент и власт”(обхващаща въпроси  за правомощията на държавния глава, съдебната система, корупцията и др.), „Президент и свят” (относно отношенията на България с Русия, САЩ, Турция и ЕС) и „Президент и сигурност”(касаеща въпросите на бежанската криза, въоръжените сили, НСО, енергийната политика на България и т.н.). 

В частта „Блиц” кандидатите за президентския пост ще могат да отговарят само с „да” или „не” на конкретни въпроси, като например „за” или „против” връщането на казармата. Те ще коментират и различни спорни казуси от българската и международната политика, които касаят намесата на президентската институция. В последната част кандидатите ще бъдат подложени на „кръстосан огън” и ще си задават въпроси един на друг. 

Обявеният преди повече от месец дебат е кулминацията на мащабното отразяване на кандидат-президентската надпревара по bTV с единствената цел да даде на избирателите възможност да вникнат в тезите на претендентите и да направят своя информиран избор. 

Ден преди големия сблъсък на кандидатите за държавен глава, пред микрофона на Цветанка Ризова един срещу друг се изправиха кандидатите за вицепрезидент Явор Нотев, ген. Съби Събев и проф. Любомир Халачев. По данни на ГАРБ, вицепрезидентският дебат, излъчен на 1 ноември от 17:30 ч. в ефира на bTV, e проследен от над половин милион зрители (TG All 4+). Той е и категоричният избор на 33,1% от активната аудитория (TG 18-49), което е 2 пъти по-висок резултат от постигнатия от Нова телевизия в същия часови интервал.

Коментари
 • Най-старите отгоре
 • Най-новите отгоре
Вашият коментар: