.
Вход / Регистрация
Трима журналисти от bTV завоюваха престижни награди 
Габриела Наплатанова, Мариета Николаева и Антон Хекимян заслужиха три приза в един ден
 • 18:00 120 минути
  19:00 bTV Новините
  19:30 bTV Репортерите
  20:00 Ларго Уинч 2: Конспирация Бирма
  22:00 Папараци
 • 18:30 Стъпка по стъпка
  20:30 Спечели среща с Тед Хамилтън
  22:30 Модерно семейство
 • 16:15 Тетрадката
  18:45 Пепеляшка
  21:00 Всички хубави неща
 • 18:00 Пета предавка
  19:00 Фантастичната четворка и Сребърният сърфист
  21:00 bTV Новините – централна емисия
  21:45 bTV Репортерите
 • 18:00 Смени жената
  20:00 COOL...T
  21:00 С Русия в сърцето
 • 18:30 Стронгмен Шампионска лига - състезание по силов многобой
  20:30 Екстремни спортове
  21:30 Мобил 1
  22:00 Бойни вечери
 • 17:00 120 минути
  19:00 bTV Новините
  19:30 bTV Репортерите
  20:00 Домашен арест
  21:40 Истински истории
  22:30 Папараци
  23:20 bTV Новините
0
Гласувай
 • :(
 • :|
 • :)

Топ репортерите на bTV Новините – Габриела Наплатанова и Мариета Николаева, както и журналистът и водещ на „Тази сутрин”– Антон Хекимян, бяха отличени с престижни награди в различни области на журналистиката през вчерашния ден.  

Габриела Наплатанова бе наградена от началника на отбраната ген. Константин Попов за проявен висок професионализъм, обективно отразяване и принос към утвърждаване авторитета на българските въоръжени сили. Вече 18 години Наплатанова работи активно за отразяването на проблемите в сферата на сигурността, отбраната и армията и е автор на десетки филми и стотици репортажи както за българската армия, така и от различни горещи точки по света. 

„За нас това е голямо признание и ние ще продължим да работим все така упорито в тази сфера. Зрителите трябва да са наясно със сериозния труд и големите предизвикателства пред българската армия”, каза Габриела Наплатанова по време на официалната церемония в резиденция „Лозенец”. 

Асоциацията на пострадалите при катастрофи пък отличи репортера на bTV Мариета Николаева в категорията за журналистически материали по въпросите на пътната безопасност. Наградата е за филма й в „bTV Репортерите” - „Дрогирани на пътя”, който разказа за въздействието на наркотичните вещества върху водачите, последствията и липсата на наказания за тях. Задълбочената работа по темата установява редица нормативни и законови пропуски, които позволяват седналите зад волана след употреба на наркотици, да се разминават единствено с глоба. Практически се оказва, че шофирането дрогиран е равносилно на минаването на червен светофар. 

„Благодаря за отличието! Това е сравнително нов проблем и оказва се, сериозно предизвикателство. Не защото не е съществувал досега, а защото отскоро шофьорите биват тествани на пътя. Надявам се, институциите бързо да  коригират пропуските,  които установихме. Работи се с архаични наредби и голяма чата от експертизите се оборват в съда. А дрогираните  зад волана в почти всички случай биват освобождавани и от наказателна  отговорност”, сподели Мариета Николаева по повод наградата. 

Водещият на сутрешния блок „Тази сутрин” по bTV - Антон Хекимян, също получи престижно отличие - в категория журналист за 2016 г. на Българската търговско-промишлена палата. Той бе награден с плакет и грамота за обективно отразяване на позициите на БТПП и на нейните членове по актуални стопански теми, с ясен сигнал за проблемите на българския бизнес и ролята на Палатата в негова защита. 

„Благодаря за отличието, както от мое име, така и от името на целия екип на „Tази сутрин”. Щастлив съм, че тази награда идва в момент, в който сутрешният блок на bTV е утвърден като трибуна на свободната и прозрачна журналистика. Вярвам, че десетките разследвания, които сме показали заедно с моите колеги, свързани с корупцията, обществените поръчки, заменките, потребителските права и други, касаят както обществото, така и бизнеса”, каза Антон Хекимян по случай връчената награда.

Коментари
 • Най-старите отгоре
 • Най-новите отгоре
Вашият коментар: