.
Вход / Регистрация
Журналисти от bTV с почетни отличия за 16-ия рожден ден на "bTV Новините"
Росен Цветков е "Репортер на годината 2016" на bTV, Светослав Иванов получи престижната награда за телевизионна журналистика на СБЖ, със "Златно перо" бе отличена и Биляна Гавазова
 • 21:00 Фермата
  22:30 Шоуто на Слави
 • 20:00 Новите съседи
  21:30 Проби и грешки
  22:00 Изгубеняци
  22:30 Двама бащи, двама синове
 • 21:00 Американски пай: Отново заедно
 • 21:00 Студио „Шампионска лига“
  21:45 Борусия Дортмунд – Реал Мадрид
 • 21:00 Част от мен
  22:30 Сега и завинаги
 • 21:00 Студио УЕФА Шампионска Лига
  21:45 ПРЯКО: УЕФА Шампионска Лига: Манчестър Сити - Шахтьор
 • 20:50 Фамилията
  21:40 Истински истории
  22:30 Шоуто на Слави
0
Гласувай
 • :(
 • :|
 • :)

Екипът на „bTV Новините” за поредна година избра журналиста, който е най-достоен да носи титлата „Репортер на годината”, в традиционното ежегодно гласуване по случай 16-ия рожден ден на новините с най-висока степен на доверие в българския ефир. За 2016 година това е Росен Цветков - един от най-смелите и талантливи репортери в българския национален ефир.        

Росен Цветков е известен както със силните си репортажи за „bTV Новините” и филми за „bTV Репортерите”, така и с редицата си разследвания със скрита камера, които са негова професионална страст.

„Благодаря за признанието! Отборът на bTV Новините е най-силният, в който съм играл. Вярвам, че общата ни работа и занапред ще бъде достойна за доверието на зрителите”, коментира отличеният журналист.

На 18 ноември водещият на „120 минути” Светослав Иванов също бе отличен с престижна награда за принос към телевизионната журналистика. Той стана носител на „Златно перо” на Съюза на българските журналисти, заради високите постижения в работата си като журналист и за професионалните стандарти, които „120 минути” налага в телевизионната журналистика.

„Изключително щастлив съм от това, че има хора от нашата гилдия, които оценяват това, което правим. Живеем в изключително напрегнато време, което изисква много. Отговорността се повишава с всеки изминал ден, а и опазването на нашата професия става все по-трудно. Така че искрено благодаря за тази награда” – коментира Светослав Иванов.

Едно от най-разпознаваемите лица в българския ефир - Биляна Гавазова, също получи приз от СБЖ. Тя заслужи отличието „Златно перо” с журналистическата си работа в потребителската рубрика на сутрешния блок по bTV - „Чети етикета”.

„Благодаря за отличието. Това преди всичко е отговорност към всички наши зрители, които ни гласуват доверие всеки ден. Благодаря и на екипа на „Тази сутрин”, защото успехът на рубриката се дължи на общите ни усилия”, каза Биляна Гавазова.

В деня, в който „bTV Новините” отбелязаха 16-ата си годишнина, журналистите в нюзрума на телевизията избраха и „Оператор на годината” в лицето на Борис Пинтев, който получава отличието за втори път. Наградата „Продуцент на годината” също за втори път спечели Веселина Петракиева, а за „Монтажист на годината” за втора година беше избрана Илияна Чешмеджиева, допринесла за създаването на стотици репортажи и филми в „bTV Новините” и „bTV Репортерите”.

Ден по-рано – на 17 ноември, директорът „Новини, актуални предавания и спорт” в bTV Media Group - Венелин Петков, и водещите на „bTV Новините” - Виктория Петрова, на „Тази сутрин” - Антон Хекимян, и на „120 минути” - Светослав Иванов, бяха отличени с годишните награди за български език на СУ „Св. Климент Охридски”.

Коментари
 • Най-старите отгоре
 • Най-новите отгоре
Вашият коментар: