.
Вход / Регистрация
Новото Volvo XC90: красота, лукс, иновативност
Представяме ви един изключителен 7-местен SUV
 • 21:00 Фермата
  22:30 Шоуто на Слави
 • 20:00 Новите съседи
  21:30 Проби и грешки
  22:00 Изгубеняци
  22:30 Двама бащи, двама синове
 • 21:00 Американски пай: Отново заедно
 • 21:00 Студио „Шампионска лига“
  21:45 Борусия Дортмунд – Реал Мадрид
 • 21:00 Част от мен
  22:30 Сега и завинаги
 • 21:00 Студио УЕФА Шампионска Лига
  21:45 ПРЯКО: УЕФА Шампионска Лига: Манчестър Сити - Шахтьор
 • 20:50 Фамилията
  21:40 Истински истории
  22:30 Шоуто на Слави
0
Гласувай
 • :(
 • :|
 • :)

След като го подготвяха в продължение на три години като част от инвестиционна програма на стойност 11 млрд. долара Volvo Cars разкриха своето изцяло ново Volvo XC90, с което изпълниха обещанието си да представят визуално поразителен, 7-местен SUV с премиум качество и водещи в световен мащаб функции за безопасност, нови двигатели и технологии, ненадмината комбинация от мощност и икономия на гориво и превъзходни детайли в интериора.

Новото XC90 ще бъде първият от автомобилите на компанията, който ще носи новата, по-открояваща се желязна марка на компанията, в която емблематичната стрела е елегантно изравнена с диагоналната черта, минаваща през радиаторната решетка. Заедно с Т-образните дневни светлини, наречени „Чука на Тор“, желязната марка въвежда изцяло нов, отличителен и уверен облик за предстоящите поколения автомобили на Volvo.

По-големият преден капак на XC90 с новия му релеф, страничната линия и заострените рамене, свързани с подобните на татуировка нови задни светлини, са други важни отличителни белези на дизайна, които ще бъдат отразени в цялата гама. За да се добавят по-видими „мускули“ отстрани, XC90 се предлага с гама от джанти с размери до 22 инча.

Моделът XC90 е категорично доказателство на стратегията „Volvo от Volvo“. Изключителното съчетание на лукс, простор, многофункционалност, ефективност и безопасност ще въведе SUV сегмента в ново измерение, точно както това бе постигнато от първия модел XC90 през 2002 година.

Новото XC90 предлага гама от 2-литрови 4-цилиндрови двигатели Drive-E, които до един предоставят изключително съчетание от ефективност и икономия на гориво. На върха на XC90 гамата е Twin Engine, който съчетава двулитров четирицилиндров двигател с механичен и турбокомпресор с електрически мотор. Той предлага несравнима комбинация от мощност и екологичен работен режим: около 400 конски сили и въглеродни емисии около 60 г/км (нов европейски цикъл на шофиране).

Изцяло новото XC90 предлага най-всеобхватния и технологично усъвършенстван стандартен пакет за безопасност, наличен в автомобилната индустрия. Той включва две технологии за безопасност, приложени за първи път в света: пакет за защита от внезапно напускане на платното и система за автоматично спиране на кръстовище.

При внезапно напускане на пътното платно изцяло новото Volvo XC90 отчита случващото се и предните предпазни колани се затягат, за да бъдат пътниците в изправено положение. За да се предотвратят травми на гръбначния стълб, между седалката и рамката й е внедрена функционалност за абсорбиране на енергията. Тя смекчава вертикалните сили, които могат да възникнат, ако автомобилът направи по-твърдо приземяване.

Коментари
 • Най-старите отгоре
 • Най-новите отгоре
Вашият коментар: