Jay Z - уникален проект на хип-хоп легендата излиза на лента

“Made in America” на режисьора Рон Хауърд (Ron Howard) ще е незабравимо рап изживяване, но ние сме ви подготвили още няколко филма

Реклама

Първият документален филм на Рон Хауърд ще е не за кой да е, ами за самия Jay Z. Филмът се казва  “Made in America” и ще проследява планирането и подготовката на рапъра преди едно уникално шоу.

Продуцент на лентата е Брайън Гейзър, а във филма участват и други известни музиканти като  Drake, Pearl Jam, Run DMC и Skrillex.

Джей Зи се ядоса на Billboard

“Made in America”  е за осъществяването на идеята на Jay Z да направи да направи фестивал, който разчупва всички стилове. Концепцията е той да събере максимален брой фенове във Филаделфия, които харесват различна музика. Духът на американците е нисък по време на рецесията и хип-хоп легендата се заема да промени това, макар и за една вечер.

Ol' Dirty Bastard посмъртно в нов албум на Wu Tang Clan

Успехът е пълен, защото фестивалът събира 80 хиляди души, а на сцената се качват дори Run DMC, които не са изпълнявали от смъртта на колегата си DJ Jam Master Jay през 2002г. Другата изненада е, че рапърите забиват с фронтмена на Pearl Jam Еди Ведър. В крайна сметка, проектът успешно влива 10 млн. долара в икономиката на Филаделфия.

Чуйте първия български рап - от 1988!

“Made in America”  имаше своята премиера на фестивала в Торонто през септември, но на голям екран ще излезе догодина. Докато го изчакаме, ви предлагаме да пробвате няколко документални филма за хип-хопа, които са просто задължителни.

Rhyme & Reason

Филмът от 1997г. съдържа интервюта с около 80 хип-хоп артиста по различни теми - от насилието през расовите предрасъдъци до фрийстайла.Rhyme & Reason разказва и за историята на хип-хопа, но без да съдържа нещо сензационно. По-ценното в този филм е, че представя визията и майсторството на доказани рапъри като Method Man, Fatlip, Redman, Nas и Guru.

Гол джогинг на DMX в хотел

Style Wars

Документалният филм от 1983г. излиза в разцвета на американската хип-хоп култура и попада точно на мястото си.

Барабанистът на The Doors цитирал Джей Зи в книга

Въпреки че е предимно за графити изкуството, Style Wars на практика е първият документален филм за хип-хопа. Този филм буквално е зареден с хип-хоп и предлага завладяващ портрет на Ню Йорк от началото на 80-те.

Някой трябва да напише Библия за Кание Уест

 

Rock the bells

Този документален филм разказва за промоутъра Чанг Уейсбърг, който се опитва да събере членовете на Wu Tang Clan на една сцена. Проблемът е, че това не се е случвало от години. А, когато се разбира, че ODB няма да се появи на обявения концерт, нещата излизат извън контрол.

DJ Muggs продуцира нов албум на Cypress Hill

Dave Chappelle’s block party

Документалният филм разказва за кварталния купон на комика Дейв Шапел.  В него той се опитва и да събере членовете на  The Fugees за първи път от седем години, докато през цялото време не спира да ръси простотии.

Шапел се мотае из Бруклин, раздава безплатни билети и репетира за партито. Някои от другите артисти, които участват в този свеж микс от музика и хумор са Common, Mos Def, Big Daddy Kane и The Roots.