Реклама

Някои неща са създадени, за да останат по-дълго. Всъщност, толкова дълго, колкото са необходими и това е било винаги. За Der Hunds десет години минаха и въпреки това групата звучи със същия устрем, все едно сега са излезли от първата си репетиция. Всичко това беше поднесено с мощен звуков замах в събота в клуб Jetrock.

Der Hunds: ГЛАД ЗА МУЗИКА

Въпреки че от създаването на  Der Hunds през 2004г. остана само вокалистът/китарист Боби Косатката, през цялото това време бандата ставаше само още по-сериозна рок машина. Това си личеше на концерта в събота, където имаше гост-музиканти от групи като Casual Threesome, Corecom, Soundprophet и Panican Whyasker, които само добавиха към усещането, че е супер, че това събитие е добило такова значение 10 години по-късно. Супер е и че Der Hunds даваха и получаваха респект към колегите си, включително и към бившия член на групата Вили, който се качи с тях на сцената за една песен.

Таксират прави Скопие музикална дестинация

Между изпълненията на бандата от Mr.Blister до Waterfall се промъкваха вечни парчета като  „Them bones“ на Alice in Chains,„Hunger strike“ на Temple of the Dog и„Outshined“ на Soundgarden и всичко това беше в реда на нещата, защото приликите между софийската сцена от 21 век и тази от Сиатъл от края на 20-ти са тънки, но очевидни. И двете сцени са малки и  изолирани от основните музикални потоци, което означава, че се държат основно на ГЛАДА за музика и респекта между бандите и публиката.  

Metallica с двоен рекорд на Антарктика

 

 

Der Hunds могат да се похвалят със страхотни песни, страхотен вокалист, страхотни лайвове, но има нещо по-съществено. Често се говори за този респект между феновете и групите, но на практика, това не се вижда много често. Групи като Der Hunds са богати не заради тлъст договр с лейбъл, а защото имат истинския респект на хората, които ги слушат.

Музикалните групи - ще изчезнат или ще възкръснат

Те не подведоха нито веднъж през цялото време. Не спряха да свирят своята музика, без да правят компромис с качеството й. Не спряха да показват респект към хората, които са я почувствали като важна за себе си. Публиката е като огледало - каквото й даваш, такова получаваш. Когато се раздаваш изцяло на сцената всеки път, когато си достоен човек, тогава, когато слезеш от сцената след концерт, получаваш, това, което заслужаваш – още едно семейство.

Не си и помисляйте за това в Солун

Въобще, 10-годишнината на Der Hunds е типичен пример за това, че когато има една искрена идея, тя неминуемо събира хора около себе си. Не за да станат много хора, които просто обичат една и съща музика, а за да станат повече хора, които обичат една и съща идея.