.
  • Форт Бояр се намира в Атлантическия океан, в Бискайския залив недалече от град Ла Рошел. Това е истинско отбранително фортификационно съоръжение. Целта му е да покрие незащитеното разстояние от 3000 метра между островите Екс и Олерон и да защити пристанищата Рошфор и Ла Рошел от възможните нападения на британския флот. Идеята се поражда в периода 1661 и 1667, когато военният инженер на Луи XIV заявява: "Ваше Величество, ще бъде по-лесно да се улови Луната със зъби, отколкото да се построи такова място".Това не стряска Наполеон. Строителството започва по негова заповед през 1801 г. Основите на крепостта са огромни каменни блокове, насипвани на...
    Виж повече
  • Реклама

Добре дошли на новия сайт btv.bg!

bTV.bg е с нов дизайн, който функционира като портал към видео съдържанието на bTV Media Group. На bTV.bg можете да гледате лесно и удобно програмата на bTV на живо, както и любимите си предавания и сериали веднага след ефир – на btvplus.bg, актуалните новини - на btvnovinite.bg, и най-новото от света на забавлението – на ladyzone.bg, bistro.bg и auto.btv.bg.

През мобилен телефон бързо и лесно можете да прочетете последните новини, да видите най-новите трейлъри или просто да гледате телевизия, когато и където пожелаете.

Благодарим Ви, че сте лоялен потребител на btv.bg. За идеи и коментари пишете на feedback@btv.bg.

Към сайта