Тиква с мляко

Реклама

Необходими продукти:

тиква – 1 бр. около килограм
масло и олио – 70 гр.
захар – 200 гр.
яйца – 3/ 4 бр.
прясно мляко – 3/ 4 л.
брашно или нишесте – 2 с.л.

Начин на приготвяне:

Тиквата се бели и нарязва на кубчета 1х1 см. В тава се слагат маслото и олиото. Прибавя се тиквата и се пържи, докато поеме мазнината – 4/ 5 мин. Поръсва се с 2 с.л. брашно, което трябва да се разнесе добре по кубчетата. Залива се със сместа от разбитите яйца , захар, прясно мляко. Течността трябва да покрие тиквата. Пече се на 180 градуса до омекване на кубчетата от тиква.