4 акцента от Висшата лига, които трябва да знаете

Битката за титлата в Англия е най-заплетената в последното десетилетие

Реклама

В последното десетилетие английският футбол беше зрелище, което в крайна сметка биваше спечелено от Манчестър (Юнайтед) или Челси.

След оттеглянето на Алекс Фъргюсън от мениджърското място в Юнайтед, навлизането в последните години на Манчестър Сити в голямата игра и завръщането на Ливърпул, интригата се завърна по терените на Англия. В един от най-оспорваните сезони на това първенство постоянно се случва нещо, така че ви предлагаме да видите основните акценти от последните дви във Висшата лига.

Йозил

Германският полузащитник Месут Йозил беше най-скъпата покупка на миналото лято във Висшата лига. Без съмнение той заслужаваше парите, които Арсенал дадоха за него, защото германецът е един от най-добрите плеймейкъри в света. Още в самото си начало на Емирейтс, бившият играч на Реал (Мадрид) не остави съмнение във високата си класа.

След това обаче формата му спадна значително, а изпусната дузпа срещу Байерн в Шампионската лига беше само епилог на всичко това. Йозил очевидно не може да намери най-добрата си форма и отва определно липсва на “артилеристите”. Дори без неговата магия, Арсенал разгромиха Съндърланд с 4:1 през уикенда.

Видич

Сръбският централен защитник Неманя Видич се присъедини към Манчестър (Юнайтед) през 2006г. и оттогава е част от гръбнака на тима. С “червените дяволи” той спечели английското първенство пет пъти  и веднъж вдигна Шампионската лига.

През този сезон обаче защитата на Юнайтед стои доста зле на терена и мениджърът Дейвид Мойс планира да закупи нови футболисти. Видич пък отказва да поднови договора си и предпочита да продължи кариерта си другаде. Почти сигурно новият му отбор ще е италианския Интер. Доста вероятно е и Дейвид Мойс скоро да си търси нов отбор, защото се говори, че наставника на борусия (Дортмунд) Юрген Клоп ще го замени.

оставащите два акцента

Моуриньо

Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо  е известен като майстор на психологическата война по медиите и често се замесва в скандали с други клубове.

Наскоро той нарече старя си съперник - мениджърът на Арсенал Арсен Венгер “специалист в провалите”, а по-късно определи настоящият отбор на Барселона като “най-слабият от много време”. Евертън пък си паднаха с 1:0 от Челси през уикенда, без дори Специалния да е говорил против тях.

Магат

Новият мениджър на Фулъм Феликс Магат е убеден, че клубът му ще избегне изпадане от Висшата лига през този сезон. Магат изрази увереност, че момчетата му ще се стегнат и ще успеят да се оттласнат от дъното на таблицата, където бившият отбор на Бербатов се намира в момента.

Магат може и да е прав. Германецът е  известен като изключително тоталитарен тип треньор, който е способен да направи от една съблекалня концлагер. Да видим дали това ще помогне на Фулъм. В първия си мач, начело с Магат те завършиха 1:1 с Уест Бромич.