Кака не иска заплата, докато не се оправи от контузия

Халфът на Милан иска единствено подкрепа за по-скорошно възстановяване

Реклама

Полузащитникът на Милан Кака е поискал да не получава заплата, докато не се възстанови от контузия. Бразилецът беше принудително заменен още в първия си мач в Серия А, откакто се завърна в местното първенство. Халфът получи контузия в бедрото по време на мача с Торино (2:2).

Той заяви, че не желае да получава пари, докато се оправи от контузията и единственото, което иска, е подкрепа по време на възстановяването. Кака е говорил с вицепрезидента на Милан Адриано Галиани и клубните доктори, преди да вземе това решение, но все още не е ясно дали от миланския гранд са приели предложението.

Междувременно, ето малко инфо преди мачовете от Шампионската лига довечера

Кака изкара най-силните си години именно в Милан като в периода 2003-2009 направи 268 участия за тима, в които отбеляза 95 гола. С отбора той спечели Серия А през 2004г. и Шампионската лига през 2007г., а през същата година той беше избран за най-добър играч в света. През 2009г. бразилецът се присъедини към състава на Реал (Мадрид), но не успя да се наложи в отбора.

Не е новост в Италия играч да не получава пари, защото е контузен. През 2010г. защитникът на Милан Огучи Ониеву се съгласи на едногодишен договор без заплата след като не игра цяла година заради контузия. В сезона 2004/2005 халфът на Рома Дамиано Томази игра за 1200 евро на месец, докато се възстановяваше от сериозна контузия в коляното.

Кака отдавна не е измежду най-желаните трансферни цели