Кои са младите надежди за промяна в Реал (Мадрид)

Испанският гранд има нужда от промяна и тези момчета имат качеството да я доставят

Реклама

В Реал (Мадрид) последните години се изредиха какви ли не футболисти и треньори, всички доказани имена, всички те супер-професионалисти. Всеки един от тях беше призван да помогне за това “белия” клуб да изглежда по-малко като корпорация и повече като футболен отбор. Само че, на терена това така и не се случваше, защото, въпреки спорадичните титли в Испания, отборът остана в сянката на вечния враг Барселона. Жозе Моуриньо опита да сглоби боеспособен тим, който стигна два пъти до полуфинал в Шампионската лига, но отборът разчита твърде много на Кристиано Роналдо в атака, а колебливата защита лиши Реал от възможността да играе на финал две поредни години.

От клуба бяха хвърлени колосални суми за играчи в последните десетина години, които не доведоха до това Реал да си върне блясъка от началото на 21 век. В отбора няма дух, младите таланти на отбора не могат да се реализират и напускат, дори легенди като Раул и Касияс имаха проблеми. Първият отдавна не е в клуба, а вторият търкаше пейката през миналата година. Въпреки финансовата стабилност, пред испанския гранд няма много възможности, освен да инвестира правилно. След назначението на Карло Анчелоти начело на отбора, изглежда, сякаш тази година в Реал осъществяват трансфери с повече визия за бъдещето. Големите пари за трансфери пак се дават, но този път целта е да се привлекат класни млади играчи, които да развият качествата си с белия екип. Ето към кои играчи ще бъдат привлечени погледите за напред.

снимка:Getty

Даниел Карвахал

21-годишният десен защитник е продукт на школата на Реал и от 10-годишна възраст е преминал през всички формации на отбора. Той е бил капитан на втория отбор на клуба - Кастилия и през сезон 2011-2012 изиграва 38 мача, вкарва два гола и помага на отбора да се завърне в Сегунда Дивисион след 5 годишно отсъствие.

Подобно на много други таланти от школата на “кралския” клуб, пред Карвахал няма бъдеще на “Сантяго Бернабеу” и той напуска в посока Германия. С екипа на Байер (Леверкузен) защитникът прави много силен сезон през 2012г. и от германското ръководство не са изненадани, когато испанците си го поискват обратно. Според клауза в договора му, Реал има право да го откупи срещу 6.5 млн. евро и още на следващата година Карвахал се завръща в Испания. За Карвахал ще има много работа, защото защитата на отбора получи твърде много голове в решаващи мачове през миналия сезон.

снимка:Getty

Касемиро

Той е най-голямата мистерия сред летните попълнения на Реал. За 20-годишният бразилец се знае, че е бил твърд титуляр в отбора на Сао Паулу, за който е изиграл над 60 мача. Талантът официално е играч на "белите" от 10 юни тази година и се очаква да вкара малко свежи сили в отбора.

снимка:Getty

Франсиско Роман Аларкон Суарес - Иско

Според много хора, Иско е от младите испански играчи, за които след време ще се сипят суперлативи. Той е продукт на школата на Валенсия, но направи своя пробив с тима на Малага. В първия си пълен сезон за Малага завърши с 32 мача и пет гола, а отборът му се класира за Шампионска лига за първи път в историята си.

Феноменалното представяне на испанския отбор в Лигата и доброто представяне на Иско го определиха като една от големите звезди на отбора. С испанския национален отбор до 21 години Иско се представи много силно на Европейското първенство в Израел през тази година и на финала вкара един от общо трите си гола в турнира за “Ла Фурия”. От Иско ще се очаква да внесе острота в атаката на “белия балет”и да помогне за отбелязването на повече попадения през този сезон.

снимка:Getty

Асиер Ияраменди

През сезон 2012/13 Ияраменди направи силно впечатление в редиците на Реал ( Сосиедад), където изигра 32 мача в Премиера Дивисион. Халфът бе част от испанския национален отбор до 17 години, който загуби финала на Световното първенство през 2007г. През 2013г. той беше в състава, който спечели Европейското първенство до 21 години и взе участие във всички мачове от турнира. Това се оказа достатъчно, че да убеди ръководството на Реал да плати цели 32 милиона евро за младия талант.