Silvestone'93 - едно от най-вълнуващите Grand Prix в историята

Преди надпреварата във Великобритания Menbox.bg предлага да си спомним за класическото състезание на същата писта преди 20 години

Реклама

Преди състезанието през 1993г. се знаеше, че Деймън Хил от Williams ще е подложен на напрежение, защото английските фенове очакваха победа на домакинската писта Silverstone. Британецът завърши втори на квалификациите зад Ален Прост. След него в квалификациите завършиха Шумахер, Сена, Патрис и Бръндъл.

В началото Хил оправда очакванията и задмина Прост, който бе задминат и от Сена. Пилотът на Willams поведе колоната, а в това време Сена успя да задържи Шумахер и Прост. Прост се опита да се върне в състезанието, но на седмата обиколка Хил все още имаше преднина от 5 секунди. На завой 13 Шумахер задмина Сена в битка за третото място, а Прост се доближи до Хил, скъсявайки разликата на 3 секунди.

Лука Бадоер катастрофира и се наложи влизане на колата за сигурност, което елиминира разликата между водачите. Колата влезе и две обиколки по-късно, когато двигателят на Хил изгърмя. На последната обиколка колата на Сена остана без гориво и така Прост спечели своята 50-та победа в Гран При.