Отборите на финалния плейоф за влизане във Висшата лига

Кратка информация за Кристъл Палас и Уотфорд преди мача на “Уембли”

Реклама

На финалния плейоф за влизане във Висшата лига тази година ще срещнат отборите на Кристъл Палас и Уотфорд. Мачът ще се играе на 27 май на стадион "Уембли". Ето кратка информация за двата финалиста:

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Кристъл Палас

Осмият подред сезон в Чемпиъншип беше един от най-силните за Кристъл Палас. Въпреки няколкото смени на треньорския пост, накрая Иън Холоуей взе нещата в свои ръце и още в първия си мач начело успя да надъха играчите за 5:0 срещу Ипсуич. Палас направи най-добрия си старт за сезона от 37 години насам след победата с 2:1 над Питърбъро, а с последвалата домакинска победа над Дарби Каунти, отборът постигна серия от 14 мача без загуба. В същото време атаката на Кристъл Палас беше безпогрешна, след като отбеляза попадение във всеки един от първите 18 мача за сезона. До финалния мач на плейофите момчетата на Иън Холоуей достигнаха след равенство 0:0 и победа с 2:0 като гост срещу местния съперник Брайтън и Хоув Албиън.

Най-много участия в мачовете през този сезон записа аржентинският вратар Хулиан Сперони, а топ голмайсторът на отбора е Глен Мъри с 27 гола.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Уотфорд

След отпадането си от Висшата лига през сезон 2006/2007 Уотфорд изкараха шест години в по-ниската дивизия на английския футбол. Въпреки това, клубът изглежда готов за завръщане в елита, след като беше закупен от собственика на Удинезе и Гранада Джанпаоло Поцо. Заедно с Поцо дойдоха новият директор Рафаеле Рива, бившият изпълнителен директор на Уест Хям Скот Дъксбъри и бившият мениджър на “чуковете” - легендата Джанфранко Дзола, който води отбора сега.

До финалния мач на “Уембли” Уотфорд стигнаха след като победиха Лестър с 3:2 общ резултат. Капитан на тима бившият вратар на Арсенал - Мануел Алмуня, а чехът Матей Видра е играчът с най-много мачове (43) и най-много голове (22) за тима през този сезон.