Трансферната лудост на рекорда

Английските клубове платиха 630 млн. лири за нови попълнения през този сезон

Реклама

Клубовете от Висшата лига похарчиха рекордните 630 милиона лири стерлинги пред летния трансферен прозорец, твърди Deloitte's Sports Business Group.

За постигането на рекорда сериозна роля имаше трансферът на Месут Йозил от Реал (Мадрид) в Арсенал за 42.4 млн. лири. В същото време Манчестър Юнайтед укрепи дефанизвните си редици с Мароуан Фелаини от Евертън за 27.5 млн. лири. Освен това, през 2013г. рекордът за трансферна сума на играч беше счупена отново, след като Реал заплати космическите 85 млн. лири за Гарет Бейл от Тотнъм.

Тази година златна треска за трансфери тресе Висшата лига, тъй като клубовете успяха да си уредят повече пари от правата за излъчване на мачовете. Досега BT са похарчили 738 млн. били за правото да излъчват по 38 двубоя от Висшата лига в период от три години, а Sky са платили 2.3 милиарда лири за 116 мача.

Англия води сериозно по отношение на трансферните суми на местните клубове. Испанското и италианското първенство са похарчили 335 милиона лири за нови играчи, френското - 315 милиона, а Бундеслигата- 230 милиона.