.

Ген. Съби Събев: В радиус 2500 км от Крим Русия може да държи всички държави в Европа под прицел

Планира ли НАТО милитаризиране на Черно море в отговор на милитаризирането на Крим от Русия?

Черно море стана руско езеро. Това каза в предаването „Лице в лице” по bTV ген. Съби Събев от Съюза на офицерите от резерва „Атлантик”, като обърна внимание на военния потенциал, който се изгражда в Черно море от страна на Русия.

„Там има например бомбардировачи Ту-22М със среден обсег, които могат да достигнат от 2500 до 3000 км. Има крилати ракети, които могат да са носители на ядрено оръжие с обсег 2500 км”, изреди той.

„Русия реално в радиус от 2500 км от Крим може да държи всички градове и държави в Европа под прицел при една кризисна обстановка”, каза още ген. Събев.

„Някой пита ли Русия защо изгражда този потенциал и срещу кого го изгражда?”, допълни той.

Коментирай

Коментари

публикувай
  • zhoko7

    тъпаци, говорейки срещу Русия си мислят , че могат да се докопат до някоя синекурна длъжност...

Добре дошли на новия сайт btv.bg!

bTV.bg е с нов дизайн, който функционира като портал към видео съдържанието на bTV Media Group. На bTV.bg можете да гледате лесно и удобно програмата на bTV на живо, както и любимите си предавания и сериали веднага след ефир – на btvplus.bg, актуалните новини - на btvnovinite.bg, и най-новото от света на забавлението – на ladyzone.bg, bistro.bg и auto.btv.bg.

През мобилен телефон бързо и лесно можете да прочетете последните новини, да видите най-новите трейлъри или просто да гледате телевизия, когато и където пожелаете.

Благодарим Ви, че сте лоялен потребител на btv.bg. За идеи и коментари пишете на feedback@btv.bg.

Към сайта