на живо

Атрактивен автогол провали "Палермо" срещу "Ювентус" (ВИДЕО)

Ивайло Чочев игра 80 минути срещу шампионите на Италия

Атрактивен автогол провали "Палермо" срещу "Ювентус" (ВИДЕО)

"Ювентус" постигна минимална победа с 1:0 при гостуването на "Палермо" в първи мач от шестия кръг на италианската Серия А. Срещу "розово-черните" шампионите не успяха да наложат обичайната си доминация, но спечелиха, благодарение на автогол на централния защитник Едоардо Голданига. По ирония на съдбата 50% от правата на бранителя се държат именно от "Ювентус", който ги подели с колегите си от о-в Сицилия пре 2015 година.

Ивайло Чочев попадна в титулярния състав на "Палермо" във втори пореден мач и общо за трети път от старта на кампанията в калчото. Българският национал остави добри впечатления с играта си до 80-ата минута, когато бе заменен.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Неговият съотборник Голданига пък се разписа в грешната врата само 4 минути след началото на второто полувреме, опропастявайки добрата игра на домакините преди почивката. Защитникът докосна топката след нещо средно между удар и центриране на Даниел Алвеш, а резултатът от отиграването му бе крайно атрактивен - автогол с пета.

До края на срещата "розово-черните" само веднъж, и то за кратко, натиснаха съперника дълбока в неговата половина. Дори и тогава обаче те не създадоха чисто голово положение пред вратата на Буфон. Отлични шансове за "Ювентус" пък пропиля Марио Манджукич, чийто гол в средата на втората част бе отмненен правилно, заради засада.

Макар и без футболист на "бианконерите" да се разпише, тимът на Масимилиано Алегри постигна пета победа в шест мача от началото на сезона в калчото. Шампионите удължиха победната си серия срещу "Палермо", започнала в края на 2011 година, на 9 поредни двубоя. В тях "Юве" е отбелязал 18 гола, без да получи нито един в своята врата.

За първи в историята на участията си в елита на италианския футбол, отборът от о-в Сицилия губи първите си три домакински срещи. "Розово-черните" остават с актив от 5 точки, докато "Ювентус" има 15, с които си гарантира първото място в класирането, без значение от резултатите в останалите мачове от шестия кръг.