на живо

Херо: Усетих, че съм нежелан в Левски (ВИДЕО)

Вижте цялата пресконференция на Димитър Димитров

Херо: Усетих, че съм нежелан в Левски (ВИДЕО)

Димитър Димитров е усещал в последните седмици, че е нежелан в Левски. По този начин Херо мотивира отказа си да стане треньор на "сините".

"Няколко месеца мълчах поради една-единствена причина, да не създавам излишно напрежение в отбора и извън. Знаех, че моите думи ще се тълкуват по различен начин. Затова приех позицията да не коментирам нищо свързано с Левски. Беше ми болно всеки път да коментирам, дали ще ставам треньор на Левски. През август бях поканен от Георги Иванов да стана треньор. Помислих няколко дни и му казах, че като всеки един треньор, моето желание е да имам възможност да направя нужната селекция и подготовка, за да нося тежестта в несполуките. Казах, че моето желание е да започна от зимата, като през тези 3-4 месеца да преценявам кой влиза в моята концепция, да търся нови играчи, като се съобразявам с клубната политика", заяви Димитров.

"Започнах да работя в това отношение и мога да ви кажа, че ако селекцията на Левски през лятото е струвала 2 лева, то моята щеше да струва 0 лева. С доста по-млади футболисти, по мое мнение, по-качествени, с по-ниски заплати. След мача срещу Литекс, загубен с 0:3, бях извикан на пожар и ми беше казано, че трябва или да приемам веднага, или уговорката няма да се спази. Казах, че няма да се разсърдя. Държа на моите принципи. Не смятам, че един мач може да промени моите виждания, разбирания за играта. Започнах сериозно с плановете за селекция. Ходих до Холандия. До Франция не успях да отида, защото вече усетих смяна на настроенията. Бях готов със селекцията, говорих с мениджърите, те бяха говорили вече за преговори клуб-клуб. Аз се бях договорил с всички мениджъри, бях казал, че Левски няма как да плати една стотинка", каза Димитров.

"Усетих, че нещата няма как да се получат. Поисках нов разговор с Гонзо в Пловдив и му казах, че тези хора чакат. Той ми каза, че нещата са изключително тежки, че клубът е в тежко състояние, засега нищо не може да каже и трябва да изчакаме до 14-15 декември. В това време съм имал две предложения от една държава. Но аз държах на думата си. Виждах и усещах, че едва ли не съм нежелан в този клуб. Мога да ви кажа 1000 неща, които са ме накарали ... През лятото, когато дойде Мурсия, можеше да се освободят 10-15 човека и да се вземат 10 нови за 0 лева. На мен това не ми се даваше да се направи. Усетих, че явно съм нежелан. На тази база аз прецених и взех своето решение. Смятам, че това е правилното. Когато няма единомислие и когато на един човек не му се дава да направи своята концепция, смятах, че моето идване е безпредметно", заяви Димитров.