на живо

Медийната политика на един директор (ВИДЕО)

Станислав Ангелов търсеше врага там, където имаше само посредници

Медийната политика на един директор (ВИДЕО)

"Идеята ми за промяна на медийната политика на ПФК „Левски“ е плод на наблюдение през последните няколко години върху спортната тематиката в най-четените медии и използването им като сцена за лична изява на ненамерили своята личностна реализация индивиди, криещи се зад имената на футболните клубове, които представляват".

Това е встъпителното изречение от скорошна декларация, подписана от Диана Иванова - изпълнителен директор на един от най–големите футболни клубове в България. Тя бе разпространена само ден преди впечатляващата изява на спортния директор Станислав Ангелов-Пелето пред десетки журналисти на стадион "Георги Аспарухов".

"Леко, че ще паднеш". "С теб не разговарям". "Ще се държа както си искам". Явно това са опорните точки, върху които ще се крепи новият полъх в общуването с медиите. С широка усмивка Ангелов уточни, че ако има да каже нещо на феновете, ще се обърне директно към тях. С което на практика зачеркна напълно същинската роля на средствата за масова информация.

Директорът очевидно бе под афект след победата над "Берое" и истерията с оставката на Люпко Петрович. Днес поднесе извинения (макар и половинчати) за арогантното си поведение. И помоли за по-уважително (!) поведение от страна на репортерите, за да се избегнат подобни ситуации занапред.

Иначе във футбола - както и в живота - най-добрата защита е нападението. Само че в случая директорът очевидно търсеше врага там, където имаше само посредници. Останалото е въпрос на морал, ценности и елементарно възпитание.