на живо

"Ростов" стигна до равенство при визитата си на "Аякс" (ВИДЕО)

1:1 на "Амстердам Арена"

"Ростов" стигна до равенство при визитата си на "Аякс" (ВИДЕО)

"Аякс" отново не успя да спечели домакински мач от началото на новия сезон. Холандският гранд завърши 1:1 срещу "Ростов".

Представителят на руската Премиер лига показа, че може да се защитава по отличен начин и именно Дмитри Кириченко заложа на това. "Аякс" пък от своя страна за пореден път се затрудни срещу съперник, който се отбранява с 11 души.

През първото полувреме фланговите футболисти на амстердамци, в лицето на Ел Гази и Юнес, бяха изключително активни като редица центрирания идваха именно от тяхна страна.

Противно на логиката обаче, "Ростов" беше отборът, който откри резултата. Еквадорецът Кристиан Нобоа с шут от 22 м от пряк свободен удар изненада Яспер Силесен. Вратарят направи погрешна стъпка встрани и след това му беше трудно да реагира адекватно.

Все пак "Аякс" стигна до изравнително попадение. Базур владееше топката в наказателното поле на руснаците, когато реши да шутира. Топката се удари в лакътя на Сесар Навас и съдията от Шотландия Уилям Колъм отсъди дузпа. Зад топката застана Деви Клаасен, който по безупречен начин се справи с отговорността.

През второто полувреме тимът на "Ростов" беше още по-внимателен в дефанзивен план и пространствата пред Ел Гази и Юнес се сведоха до минимум. Дошлият под наем от "Челси" Бертранд Траоре пропиля най-добрата възможност за втората част.

Треньорът на холандците Петер Бош включи новото попълнение Касиера, но и 19-годишният нападател не успя да намери начин да затрудни Джанаев.

За "Аякс" това е трето домакинско равенство от началото на сезона след 1:1 в 3-тия квалификационен кръг срещу ПАОК и 2:2 срещу "Рода" в първия кръг на Ередивизи.

Бош може да се надява сценария от предишната фаза в Шампионската лига да се повтори. Тогава амстердамци спечелиха гостуването си на "Тумба" в Солун с 2:1. "Ростов" обаче продължи традицията на руски отбори да не губят от "Аякс" и ще очаква на стадион "Олимпия-2" своя именит съперник.