.

За bTV Media Group

За bTV Media Group                

bTV Media Group е най-всеобхватният източник на развлечение и информация на бългаския медиен пазар.

bTV Media Group е лидер по отношение на общ брой потребители на медийните продукти на компанията и по визия за развиване на собствени медийни платформи с характерен програмен профил, удовлетворяващ предпочитанията на максимално широк кръг от потребители на медийно съдържание.

Структурата на групата е изградена от четири основни медийни подгрупи. Телевизионното звено включва шест канала bTV, bTV Action, bTV Cinema, bTV Comedy, RING и bTV Lady. Към нея принадлежи и единствената по рода си платформа за видео съдържание VOYO.BG. bTV Radio Group включва петте радиостанции bTV Radio, Classic FM, Jazz FM, N-Joy, Z-Rock. Под шапката на bWeb влизат множество дигитални и мобилни проекти и сайтове. bTV Studios е компанията за кино разпространение на световни и български кино продукции.  

Новатор в множество медийни направления, флагманът в групата е bTV, първата българска частна национална телевизия, трайно превърнала се в лидер на пазара от създаването си до днес. Програмата на bTV се появява за първи път в ефир на 1 юни 2000 г., като разчупва монопола на обществената национална телевизия и променя изцяло медийната среда в България. За 17 години bTV категорично се налага като най-гледания телевизионен канал в страната с челни позиции на рекламния пазар. bTV е най-силната българска марка за 2015 и 2012 година, според глобалната организация Superbrands. Новините и актуалните предавания на bTV, които са и програмният гръбнак на канала, многократно са посочвани за най-предпочитан и достоверен източник* на информация в различни пазарни проучвания.

*Според проучвания на  Отворено общество, GfK, Маркет Линкс през последните две години. 

bTV Media Group e част от семейството на Central European Media Enterprises (CME), която е и мажоритарен собственик на българската медийна група. CME е водеща медийна и развлекателна компания в Централна и Източна Европа. Компанията е основана през 1994 г. и освен в България, управлява водещи медийни компании и в Хърватска, Чехия, Румъния, Словакия и Словения. Повече за CME >>

Мисия

Мисията на bTV Media Group е да продължава да бъде достоен лидер на българския медиен пазар, като остане чувствителна за зрителските предпочитания и продължи да създава и разпространява развлекателно и журналистическо съдържание от най-висок клас.

Визия

Визията за развитие на групата включва обогатяване на медийното портфолио с нови телевизионни и радио формати и съдържание, както и обособяване на иновативно портфолио от дигитални и мобилни проекти, които съчетават високопрофесионалното телевизионно съдържание и продуцират ново.

Като важна част от визията за предоставяне на качествен медиен продукт, bTV Media Group диверсифицира различни медийни платформи. С шест телевизионни канала, шест радио станции, десетки дигинали проекти и сайтове, платформата за видео съдържание VOYO.BG, медийната група затваря кръга на електронни и нови медии в услуга на потребителските нужди и предпочитания.