CME повиши приходите си с 24% за първото шестмесечие на 2011-а

Приходите за дейността на СМЕ в България за шестмесечието са се покачили до близо 46 млн. долара

Реклама

Медийната група СМЕ (Central European Media Enterprises) завърши първите шест месеца на 2011 година с приходи от 422,4 млн. долара, което е с 77,1 млн. долара повече в сравнение със същия период година по-рано. Печалбата от основна дейност преди амортизация за периода 1 януари-30 юни е отбелязала ръст с 29,9 млн. долара до 76,9 млн. долара. За второто тримесечие на 2011-а приходите са достигнали 249,7 милиона долара, което е с 47,9 млн. долара повече в сравнение със същия период миналата година, а печалбата от основна дейност преди амортизация се е покачила с 16,5 млн. долара до 62,7 млн. долара.

"Повишението на приходите и печалбата от основна дейност преди амортизация са съответно 24% и 36%. Това се дължи на силните ни марки, водещите пазарни дялове на ефирните ни медии и бързото развитие на Media Pro Entertainment и New Media. Нашият бизнес се справи по-добре от рекламния пазар, който във второто тримесечие на 2011та се е свил с 3%. Въпреки това, въз основа на постоянни подобрения на макроикономическите индикатори, ние предвиждаме тенденция на растеж в пазара на телевизионна реклама през втората половина на годината. Ние сме най-добре позиционирани в региона, за да се възползваме от тази тенденция и да отбележим ръст в приходите, печалба от основна дейност преди амортизация и паричния поток”, коментира Адриан Сърбу, президент и изпълнителен директор на СМЕ.

Приходите за дейността на СМЕ в България за шестмесечието са се покачили до близо 46 млн. долара от 19 млн. долара, а за тримесечието – до 26,6 млн. долара от 17,8 млн. долара.

Подробна информация за финансовите резултати на компанията вижте тук >>>

CME е водещата вертикално интегрирана медийна компания в Централна и Източна Европа. Тя е основана от Роналд Лаудер през 1994 г. и заедно с местните си партньори управлява TV Nova, Nova Sport, Nova Cinema и MTV в Чешката република, PRO TV, PRO TV International, ACASA, PRO CINEMA, Sport.ro и MTV Romania в Румъния, TV Markiza, Nova Sport, Television Doma и  MTV в Словакия, POP TV, Kanal A и TV Pika в Словения, NOVA TV в Хърватия и bTV, bTV Action, bTV Comedy, bTV Cinema, RING.BG, bTV Radio Group и bTV Web в България.