Отличиха Светослав Иванов и Гена Трайкова с приз "Робер Шуман"

Репортерите на bTV бяха наградени за филмите си "Полумесец в короната" и "Найлонов апокалипсис";

Реклама

bTV взе две награди в конкурса за журналистика "Робер Шуман" организиран от представителството на Европейската комисия у нас.

Филмът на колегата ни Светослав Иванов "Полумесец в короната" спечели в категория "Телевизия". Със специална награда беше отличен и филма на Гена Трайкова "Найлонов апокалипсис".

"Той е млад и талантлив, успехът му е изписан на челото, чака го голяма кариера. Работи за конкуренцията, но никой не е съвършен. Светослав Иванов, bTV", обяви Бойко Василев.

Филмът на Светослав Иванов "Полумесец в короната" разказва за крайните виждания и фундаменталистките идеи в Лондон, характерни за радикалното възприемане на една от най-миролюбивите религии в света - исляма.

Филмът на Гена Трайкова спечели специалната награда на представителството на Европейската комисия у нас на тема "Борба с промените в климата". Филмът показва депата за боклук, построени с европейски пари и по европейски стандарти.

Голямата награда в конкурса тази година получи Александър Андреев от "Дойче веле". Отличията се връчват за десети път и целят насърчаване на качествената журналистика по европейски теми.

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето