Барселона, Реал Мадрид, Валенсия и Атлетико Мадрид ще спорят за Суперкупата на Испания - пряко по bTV Action

Валери Генов ще води специалното студио по повод финалната битка за трофея – на 12 януари, от 19.30 ч.

Реклама

В началото на 2020 година bTV Action ще излъчи 36-ото издание на турнира за Суперкупата на Испания, който ще се състои в Саудитска Арабия. Зрителите на екшън канала на bTV Media Group и онлайн платформата VOYO.BG ще могат да се насладят на непредвидимите сблъсъци пряко на 8 и 9 януари от 21:00 ч., като финалната битка ще бъде излъчена на 12 януари.

Тазгодишната надпревара е с променен формат и за първи път 4 отбора ще спорят за трофея. Първият полуфинал в сряда противопоставя носителя на Купата на Испания Валенсия и Реал Мадрид, като коментатор на срещата ще бъде Валери Генов. Ден по-късно, шампионът на Испания Барселона се изправя срещу Атлетико Мадрид, а коментарът е поверен на Ивайло Чилев.

В неделния 12 януари е финалният сблъсък за трофея. Специално за оспорваната битка, коментарното студио по bTV Action с водещ Валери Генов ще започне в 19.30 часа, а всичко любопитно от терена за зрителите ще коментира Никола Кацаров.

Следващите три издания на битката за Суперкупата на Испания ще се проведат в Саудитска Арабия. Това решение ще донесе на Испанската футболна федерация приходи от над 120 милиона евро за периода, като 20 милиона от тях ще бъдат раздадени на участващите отбори.

В исторически план най-много триумфи в турнира е записал Барселона - 13, следван от Реал Мадрид с 10. Атлетико Мадрид е с 2 трофея от надпреварата, а Валенсия е триумфирал веднъж.

Последни

Реклама