"Ливърпул" и "Челси" в първи английски сблъсък за Суперкупата на Европа - пряко по bTV Action и на VOYO.BG на 14 август

Валери Генов, Иван Боянов и Борис Касабов отразяват на живо двубоя, който ще се проведе на стадион "Водафон Арена" в Истанбул

Реклама

Тази сряда мачът за Суперкупата на Европа изправя един срещу друг носителя на трофея в Шампионската лига – „Ливърпул“, и победителя в Лига Европа – „Челси“. Зрителите на bTV Action и онлайн платформата VOYO.BG ще могат да се насладят на непредвидимия английски сблъсък за престижното отличие на 14 август от 21:00 ч. Съдия на срещата на стадион "Водафон Арена" в Истанбул ще бъде французойката Стефани Фрапар – първата жена, която ще ръководи толкова важен мач в мъжкия футбол.

Специално за ожесточената битка, големи имена от българския футбол ще бъдат гости на Валери Генов в новото високотехнологично студио на bTV, което обещава на зрителите още по-пълноценно и незабравимо спортно изживяване. Коментарът на срещата е поверен на Борис Касабов, а на терен, в Истанбул, Иван Боянов ще предава пряко вълнуващата атмосфера и всичко най-интересно по време на английския сблъсък.

След като Висшата лига започна през уикенда, двата тима, които традиционно са сред фаворитите за спечелването на титлата, ще изместят фокуса си за момент в опит да завоюват още едно престижно отличие, което да ги вдъхнови за нови подвизи по европейските терени.

За първи път в историята два английски отбора си съперничат за Суперкупата на Европа. „Ливърпул“ е последният тим от Острова, който вдига трофея - прави го през 2005 г., когато побеждава ЦСКА Москва. Мърсисайдци ще се опитат да спечелят четвърти трофей при шестата си възможност.

„Челси“ пък ще спори за Суперкупата на Европа за четвърти път. При успех срещу „червените“, лондончани ще станат десетият отбор с повече от една Суперкупа на Европа във витрината си. Независимо от изхода на битката обаче, трофеят ще замине за Англия за осми път.

Последни

Реклама