Любими артисти и общественици призовават „Да помогнем на децата в реанимация“ в „Българската Коледа” на 25 декември от 20:00 часа по bTV

Реклама

На 25 декември от 20:00 ч. зрителите на bTV ще станат съпричастни с каузата на традиционния благотворителен концерт под патронажа на президента на България Росен Плевнелиев „Българската Коледа”. Цяло съзвездие от артисти и общественици ще се включи в 13-ото издание на инициативата, за да фокусира общественото внимание върху грижата за децата в критично здравословно състояние.  

Темата „Да помогнем на децата в реанимация“ обедини състраданието, добронамереността и хуманизма на едни от най-големите имена на българската музика, които обещават на зрителите на bTV впечатляващо шоу в името на отговорността към децата. Каузата ще събере на сцената на Народния театър Орлин Павлов, „Фондацията”, Михаела Филева, Орлин Горанов, Веселин Маринов, Графа, Миро, Нина Николина, Криско, Поли Генова и група „ЛаТиДа”, „Бон-Бон” и Рафи.

Любими лица от малкия екран се ангажират да насочат вниманието към нужда от подпомагане за диагностика, медикаментозно лечение, медицински изделия и рехабилитация на децата, преминали през реанимация и интензивна терапия, в следствие от злополуки, тежки заболявания или рисково раждане. За да изразят личната си подкрепа към изпадналите в беда деца и техните семейства, в „Българската Коледа” участие ще вземат Силвия Лулчева, Руслан Мъйнов, Любо Нейков, Антон Хекимян и Мариана Векилска, Димитър Рачков и Мария Игнатова, Део и Камен Воденичаров, Яна Маринова и Деси Бакърджиева и параолимпиецът Михаил Христов.

За да помогне на повече деца и техните семейства, кампанията „Българската Коледа“ 2015/2016 г. си поставя амбициозната цел да осигури нова високотехнологична апаратура за диагностика, мониториране, подпомагане на различни функции на организма на най-малките.

Благодарение на хиляди добродетелни българи „Българската Коледа“ 2014/2015г. успя да събере близо 2 000 000 лв. Бяха подпомогнати близо 500 деца с хронични и тежки заболявания и закупена високотехнологична апаратура за прецизна диагностика и съвременно лечение на 10 болници в цялата страна.

„Българската Коледа“ има за цел да насърчава дарителството, да спомага за решаване на значими за обществото проблеми, касаещи здравето на децата и да подпомага лечението на деца. Децата, чието лечение се подпомага от  „Българската Коледа“, се определят съвместно от Експертния съвет към „Българската Коледа“, както и от съорганизаторите на благотворителната инициатива. Експертния съвет включва представители на Българската педиатрична асоциация, Асоциацията по неонатология, Център „Фонд за лечение на деца“, Националния консултант по детски болести, Българска асоциация за закрила на пациентите, Български дарителски форум и гражданската инициатива „Спаси, дари на…“.