.

Биляна Гавазова

Биляна Гавазова e журналист и репортер, водещ на bTV Новините и рубриката „Чети етикета“ в „Тази сутрин“

Родена е в Шумен, където завършва ШУ „Еп. К. Преславски” – специалност „История”. Професионалният ѝ път като журналист започва в радиото, където е репортер, водещ и главен редактор на регионалната станция. През 2010 се среща с магията на телевизията и продължава професионалното си развитие в bTV Новините. Като репортер работи активно върху потребителски и социални теми. През 2014 година, в двойка с Антон Хекимян, става водещ на „Тази сутрин” по bTV. След година излиза в майчинство, а от юни 2016 се завръща в ефир като водещ на рубриката „Чети етикета”, в рамките на сутрешния блок. От началото на 2017 Биляна Гавазова поема още едно предизвикателство, като започва да води сутрешните и обедни новинарски емисии на bTV.

Работата ѝ в рубриката „Чети етикета”  обикновено предизвиква широк обществен дебат, както и незабавната реакция на държавните институции, проверки, експертни и консултативни съвети за подобряване качеството на живота на хората, и дори предложения за промени в законодателството. Често е наричана от колегите си „телевизионният омбудсман“.

Биляна Гавазова е носител на множество награди, сред които „Журналист на годината“ (2017) на Синдиката на българските учители, награда за журналистически принос на Съюза по хранителна промишленост за 2017 година, както и приза „Икономика на светло“ на Асоциацията на индустриалния капитал в България през 2018.

За контакти: cheti_etiketa@btv.bg