Габриела Наплатанова

Репортер на bTV Новините

Налагало й се е да носи на гръб теглото си като оборудване и балистична защита - дни наред, да живее на палатка в продължение на седмици в Ирак, да лети на изтребител и да плава на свръхсекретен кораб от ракетния щит на Европа. Това са малка част от предизвикателствата, които повече от 19 години Габриела посреща с ентусиазъм в името на зрителя. Прекрачва прага на bTV още при създаването на медиата и не спира да търси истории - кауза. Голяма част от енергията си посвещава на отразяването на въоръжени конфликти от горещи точки – Македония, Косово, Ирак и Афганистан. Сблъсква се с последиците от терора и на летищата в Сарафово и Истанбул. Името й стои зад хиляди разказани човешки истории и големи журналистически проекти на военни теми. Признава, че голямо удовлетворение й носят десетките предавания, които посвещава на бойната ни авиация, както и поредицата й от „bTV Репортерите” за Кербала - „40 дни”, „Белези от Кербала”, „Спомени от Кербала” и „Признания от Кербала”.

Не обича украсени и подсилени истории, които следват зрителския вкус към зрелища и се стреми да научи студентите си в СУ „Св. Климент Охридски” и младите стажанти в bTV да бъдат любопитни и искрени, чувствителни към проблемите на хората и упорити в тяхното решаване.

Габриела има редица награди и признания за работата си като военен репортер, десетки специализации, но е категорична, че нищо не може да се сравни с удовлетворението, което изпитва, когато хората се обръщат към нея за помощ и й се доверяват, за да разкажат своята история.