Глория Николова

Репортер "Тази сутрин"

Глория Николова е родена в Самоков. Там завършва „Туризъм“ в Професионалната гимназия по туризъм. Още от 8 клас пише в ученическите и градски вестници. Пътят, който поема, я отвежда до УНСС, където завършва специалност “Медии и журналистика”. След това завършва и магистърското си образование - “Бизнес журналистика и продуцентство” в УНСС.

За Глория журналистиката се превръща в мечта още в училище, когато се вдъхновява от учителката си по български език и литература и се влюбва в писането. Реализирането на мечтата ѝ започва в БНР, където стартира като стажант. Следващата стъпка е редакцията на вестник „24 часа“. По-късно се насочва към телевизионната журналистика и близо 4 години трупа опит като репортер в Нова телевизия. От лятото на 2019 г. тя се присъединява към екипа на най-гледания сутрешен блок в страната - „Тази сутрин“ в ефира на bTV.

Глория смята, че най-голямата сила на журналистиката е да показва и разкрива. Историите, които като журналист разказва, ѝ въздействат силно и признава, че това, което остава след тях, са най-вече несравнимите емоции като сълзите от радост на дете или болката в очите на хората, търсещи справедливост. Тя споделя, че професията я среща с истинска палитра от теми и казуси, които винаги ще се опива да разкрие докрай. Разплитането на пъзела е това, което ѝ дава заряд и я държи в професията.

Посвещаването й на професията не остава незабелязано - Глория е носител на наградата “Млад журналист” към фонд “Валя Крушкина - журналистика за хората” през 2017 г. Отличена е за разследване, в което показва как преподавател в елитен университет пише 3-ки на празен лист. Година по-късно успява да влезе в топ 3 на същия конкурс, но вече в категория “Телевизия”. Тогава е номинирана за разследването си за фиктивни ученици в град Бяла.