Полина Мечкуева

водещ и репортер

Реклама

Полина Гергушева е водещ на късна емисия новини в bTV. Родена е в София, където завършва средното си образование с профил английски език. По-късно се дипломира със специалност  „Библиотекознание и библиография” в УНИБИТ, след което учи магистратура по журналистика и медии в СУ „Св. Климент Охридски”. През 2009 г. стартира кариерата си на журналист във в-к „Стандарт”, а от 2010 до 2012 г. работи в предаването „Директно Карбовски”.

През март 2014 г. се присъединява към редакцията на bTV Новините като репортер, с което сбъдва детската си мечта. По-късно става и постоянна част от екипа на „Тази събота и неделя“, където се доказва като журналист на социална и лайфстайл тематика с любопитните си материали за изкуство, пътувания и лайфстайл. През 2019 г. заменя преките включвания и репортажи с предизвикателството на телевизионното студио като водеща на COOLt, където остава до раждането на първородния си син Борис.

Полина Гергушева  е носител на приза „Достоен журналист на 2014“ към националната организация „Малки български хора”. Автор е на редица материали и репортажи с истории на хора, вдъхновяващи с личния си пример. Интервюирала е множество родни и световни звезди от света на изкуството и шоубизнеса като най-известната ни балерина и директор на „Фридрихщат Паласт” в Берлин – Александра Георгиева,  Ейми Лий от „Евънесънс“,  Тиесто, Армин ван Бюрен и Хардуел, Найджъл Кенеди, Имани, Франк МакКомб и много други.

В свободното си време обича да спортува, да ходи на кино и да прекарва време със семейството си.

Още от екипа