Полина Гергушева

Водеща на COOL…T и репортер на bTV Новините

Реклама

От март 2019 Поли Гергушева е водеща на най-предпочитаното лайфстайл предаване и абсолютен лидер в своя часови пояс COOL…T. В минутите с изявената журналистка на фокус ще бъдат най-големите звезди и горещи събития от родния и световния шоубизнес.

Вече 5 години Поли Гергушева вълнува зрителите на bTV със стотиците си репортажи на социална и лайфстайл тематика в ефира на COOL…T, „Тази събота и неделя“ и bTV Новините.

Изучавала „Библиотекознание и библиография” в УНИБИТ и магистърската степен „Журналистика и медии” в СУ „Св. Климент Охридски”, през 2009 г. тя стартира кариерата си във в-к „Стандарт”. От 2010 до 2012 г. работи в предаването „Директно Карбовски”, а през март 2014 г. сбъдва мечтата си да стане част от екипа на bTV. Успоредно с това работи като модел в България и чужбина и участва в редица филми, сред които сериала „Стъклен дом”, холивудската продукция „Непобедимите 3” и „Извън пътя” на режисьора Николай Волев.

В работата си като репортер в bTV признава, че обожава да разказва за изкуство, кино, света на шоубизнеса и да среща зрителите с хора, които вдъхновяват чрез личния си пример. Искрено вярва, че журналистите могат да променят обществото – чрез информиране, образоване и възпитание към взискателност. Най-много се радва, когато разказва за успеха на българи зад граница. Срещите с тях тя определя като незабравими. Сред тях са тези с най-известната ни балерина и директор на „Фридрихщат Паласт” в Берлин – Александра Георгиева, гримьора на звездите Нина Добрев, Ирина Шейк и Джиджи Хадид – Георги Сандев, и най-успешните български дизайнери в чужбина - Светослав Колчагов и Иван Донев.

Никога няма да забрави и срещите си с топ 3 на най-големите хаус диджей в света – Тиесто, Армин ван Бюрен и Хардуел. За последните пет години Поли Гергушева прави отличителни интервюта и с световно-известните звезди Райън Тедър от One republic, Найджъл Кенеди, Гари Дърден от сериала „От местопрестъплението”, певицата Имани, рапърът Кулио, Ройшин Мърфи от група „Молоко” и много други...