.

Георги Попвасилев

Коментатор

Тежката артилерия на спортната редакция на bTV. Ерудит с филигранно чувство за хумор и бисери, които се помнят дълго в ефир. Ако можем да го опишем с три думи, то те биха били – знание, ред и дисциплина. Напълно присъщи за възпитаника на Немската гимназия в София и на казармата за запасни офицери в Плевен.

Преди да бъде журналист, Георги Попвасилев е режисьор. Завършил е Висшето училище за кино и телевизионна режисура в Потсдам-Бабелсберг, Германия. След завръщането си в България работи в Киноцентъра в Бояна, но съдбата има други планове за него. Изпраща го на конкурс за място в спортната редакция на БНТ през 1993 г.

Бил е програмен директор на RING и главен продуцент на едночасовото новинарско предаване „Център”. След като RING става част от bTV Media Group, Попвасилев се присъединява към екипа на спортната редакция.

В спортната журналистика незабравими за мен си остават олимпийските игри в Атланта през 1996 г., където коментирах академично гребане и кану-каяк, както и  световното първенство по футбол във Франция през 1998 г., разказва Жоро. „Какви истории съм разказвал там, обаче не помня”, споделя той с типичното си чувство за хумор. Никога не е криел, че футболът винаги е заемал най-голямо място в сърцето му.

Коментирай
публикувай
  • lidera13

    Номер 1, заедно с Борето Касабов !